Кренуо на пијацу и нестао без трага

Јово Шкрбић (86) из бањалучког насеља Шарговац мистериозно је нестао у уторак, 8. марта, након што је ујутро аутобусом отишао у центар града, гдје му се изгубио сваки траг.

Република Српска 11.03.2016 | 09:36
Кренуо на пијацу и нестао без трага

Јовин син Миладин Шкрбић каже за Пресс да је његов отац посљедњи пут виђен на аутобуском стајалишту код Старе аутобуске станице и да породица од тог тренутка нема никаквих информација о њему.

"Када су пијачни дани, односно недјељом и уторком, одлазио је на сточну пијацу. Тако је било и сада. Градским аутобусом је у 7.25 из наше улице Циглане кренуо према граду. Имао је обичај да линијом из Шарговца прво оде до стајалишта код Гимназије, а онда пресједне на аутобус који је возио директно до пијаце. Међутим, овог пута нико од познаника није га видио на пијаци. Двојица комшија испричали су да су га око 9.30 видјели да сједи на аутобуском стајалишту иза главне поште у Бањалуци и то је посљедњи траг који имам о оцу", испричао је Миладин.

Кренуо на пијацу

Он каже да му је веома чудно то што Јово није отишао на пијацу, како је то одувијек радио. Управо због тога породица страхује од најгорег и Миладин се плаши да његов отац више није жив.

"По глави ми се мотају црне мисли. Волио је да комуницира са свима, а са собом је носио око 2.000 марака, па страхујем да није био пресретнут и опљачкан. Молим све који имају било каква сазнаја о мом оцу да то пријаве најближој полицијској станици или на број телефона 122", каже очајни Шкрбић.

Јовина кћерка Мира Илијашевић каже да је њен отац у тренутку нестанка на себи носио модри качкет, црну кожну јакну, тамну мајицу, хлаче и прслук.

"Прије двадесетак дана рекао ми је да има око 2.000 марака. Када је нестао прегледали смо његову собу и нисмо нашли ни новчаник, ни паре, што значи да их је однио са собом. Такође, уз њега су били и сви документи, а у соби није оставио никакво опроштајно писмо или било шта што би указивало на то да је подигао руку на себе. Не знам шта да вам кажем, осим да страхујемо од најгорег", поручила је Јовина кћерка.

Страх од пљачке

Чланови породице кажу да је несталом старцу прије нешто више од три године преминула супруга Мара. Страшну трагедију доживио је 1989. године када му је, под чудним околностима, у Загребу убијен други син. Међутим, породица тврди да и поред свих животних несрећа Шкрбић није био човјек који би подигао руку на себе.

"Волио је дружење и радо стајао са људима, причао са сваким. Наша породица родом је из Гламоча, па сам контактирао познаника из тог краја, али га ни тамо нико није видио. Отац је живио са нама на имању у Шарговцу, гдје смо са породицама настањени сестра и ја. Био је виталан, имао је пензију. Стварно не вјерујем да је подигао руку на себе јер није био такав човјек, нити се то било чим могло наслутити" рекао је Јовин син Миладин Шкрбић.

Изузимање снимака

Из ЦЈБ Бањалука јуче је потврђено да им је пријављен нестанак Јове Шкрбића и да је потрага за њим у току. Будући да је старац посљедњи пут виђен у центру града и у близини објеката који су опремљени са више надзорних камера, полиција ће све снимке изузети да би покушали да утврде гдје је старац отишао и да ли је имао друштво.

"Поред тога, биће узете изјаве свједока који су посљедњи видјели Јову, а расписана је објава о несталом лицу", навели су саговорници Пресса у бањалучкој полицији.

Извор: Пресс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кум

11.03.2016 08:40

Овај лик се озенио гарантујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

11.03.2016 09:44

Пронадјен мртав на улици

ОДГОВОРИТЕ