Krenuo na pijacu i nestao bez traga

Jovo Škrbić (86) iz banjalučkog naselja Šargovac misteriozno je nestao u utorak, 8. marta, nakon što je ujutro autobusom otišao u centar grada, gdje mu se izgubio svaki trag.

Republika Srpska 11.03.2016 | 09:36
Krenuo na pijacu i nestao bez traga

Jovin sin Miladin Škrbić kaže za Press da je njegov otac posljednji put viđen na autobuskom stajalištu kod Stare autobuske stanice i da porodica od tog trenutka nema nikakvih informacija o njemu.

"Kada su pijačni dani, odnosno nedjeljom i utorkom, odlazio je na stočnu pijacu. Tako je bilo i sada. Gradskim autobusom je u 7.25 iz naše ulice Ciglane krenuo prema gradu. Imao je običaj da linijom iz Šargovca prvo ode do stajališta kod Gimnazije, a onda presjedne na autobus koji je vozio direktno do pijace. Međutim, ovog puta niko od poznanika nije ga vidio na pijaci. Dvojica komšija ispričali su da su ga oko 9.30 vidjeli da sjedi na autobuskom stajalištu iza glavne pošte u Banjaluci i to je posljednji trag koji imam o ocu", ispričao je Miladin.

Krenuo na pijacu

On kaže da mu je veoma čudno to što Jovo nije otišao na pijacu, kako je to oduvijek radio. Upravo zbog toga porodica strahuje od najgoreg i Miladin se plaši da njegov otac više nije živ.

"Po glavi mi se motaju crne misli. Volio je da komunicira sa svima, a sa sobom je nosio oko 2.000 maraka, pa strahujem da nije bio presretnut i opljačkan. Molim sve koji imaju bilo kakva saznaja o mom ocu da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na broj telefona 122", kaže očajni Škrbić.

Jovina kćerka Mira Ilijašević kaže da je njen otac u trenutku nestanka na sebi nosio modri kačket, crnu kožnu jaknu, tamnu majicu, hlače i prsluk.

"Prije dvadesetak dana rekao mi je da ima oko 2.000 maraka. Kada je nestao pregledali smo njegovu sobu i nismo našli ni novčanik, ni pare, što znači da ih je odnio sa sobom. Takođe, uz njega su bili i svi dokumenti, a u sobi nije ostavio nikakvo oproštajno pismo ili bilo šta što bi ukazivalo na to da je podigao ruku na sebe. Ne znam šta da vam kažem, osim da strahujemo od najgoreg", poručila je Jovina kćerka.

Strah od pljačke

Članovi porodice kažu da je nestalom starcu prije nešto više od tri godine preminula supruga Mara. Strašnu tragediju doživio je 1989. godine kada mu je, pod čudnim okolnostima, u Zagrebu ubijen drugi sin. Međutim, porodica tvrdi da i pored svih životnih nesreća Škrbić nije bio čovjek koji bi podigao ruku na sebe.

"Volio je druženje i rado stajao sa ljudima, pričao sa svakim. Naša porodica rodom je iz Glamoča, pa sam kontaktirao poznanika iz tog kraja, ali ga ni tamo niko nije vidio. Otac je živio sa nama na imanju u Šargovcu, gdje smo sa porodicama nastanjeni sestra i ja. Bio je vitalan, imao je penziju. Stvarno ne vjerujem da je podigao ruku na sebe jer nije bio takav čovjek, niti se to bilo čim moglo naslutiti" rekao je Jovin sin Miladin Škrbić.

Izuzimanje snimaka

Iz CJB Banjaluka juče je potvrđeno da im je prijavljen nestanak Jove Škrbića i da je potraga za njim u toku. Budući da je starac posljednji put viđen u centru grada i u blizini objekata koji su opremljeni sa više nadzornih kamera, policija će sve snimke izuzeti da bi pokušali da utvrde gdje je starac otišao i da li je imao društvo.

"Pored toga, biće uzete izjave svjedoka koji su posljednji vidjeli Jovu, a raspisana je objava o nestalom licu", naveli su sagovornici Pressa u banjalučkoj policiji.

Izvor: Press

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kum

11.03.2016 08:40

Ovaj lik se ozenio garantujem.

ODGOVORITE
Name

A

11.03.2016 09:44

Pronadjen mrtav na ulici

ODGOVORITE