Гатузо би из Треће лиге на клупу Манчестер Јунајтеда?!

"Пешке бих отишао на Олд Трафорд, колико већ сутра", поручио легендарни везиста Милана, актуелни тренер италијанске Пизе.

Фудбал 12.03.2016 | 18:00
Гатузо би из Треће лиге на клупу Манчестер Јунајтеда?!

Освајач светске титуле из 2006. године Ђенаро Гатузо поручуо је да би пешке отишао од Италије до Енглеске када би му понудили тренерски посао у Манчестер Јунајтеду.

Некадашњи фудбалер Милана и Ренџерса, освајач две титуле шампиона Европе током 13 година проведених на Сан Сиру, тренутно у домовини преводи италијанског трећелигаша Пизу.

Упитан да ли би прихватио понуду да наследи Луја ван Гала на Олд Трафорду, Гатузо је одговорио:
„Пешке бих отишао тамо. Већ колико сутра. У Италији поједини тимови могу да се опусте током утакмица, док у Енглеској сваку акцију неког тима, прати и одговарајућа реакција противника. Нема дремања“, истакао је Гатузо у интервјуу за Сан.

Тешко да би навијачи Јунајтеда поздравили долазак легендарног везисте на кормило овог тима, поготово ако узмемо у обзир његов учинак у тренерској каријери.

Играчку је окончао пре три године у швајцарском Сиону, али је последња три месеца исте године провео и као тренер-играч овог тима. Именован је у фебруару 2013. као пети тренер швајцарског тима у једној сезони, али је убрзо и смењен. У лето исте године Гатузо је именован за новог тренера Палерма, након испадања сицилијанског тима у Серију Б, али се и тамо кратко задржао, отпуштен је у септембру.

У јуну 2014. преузео је ОФИ са Крита, али је боравак и у Грчкој био турбулентан јер клуб није плаћао играчима. Италијан је и тада иниситрао да сви буду уједињени и одани ОФИ-ју без обзира што не примају плате, а екипу је покушавао да раздрма и ватреним конференцијама за медије на којима је превртао столове, псовао и урлао. Није се дуго задржао у Грчкој, само четири месеца.

Занимљиво, пре 14 месеци Гатузо се пријавио за позицију менаџера у шкотском Хамилтону, која је била упражњена након одласка Алекса Нила у Норич.
„Знам доста тога о Хамилтону. Имају добру академију, а ја сам са искуством које сам поседовао из играчког периода мога да их научим доста тога. Не бих ишао у Шкотску на одмор. Радио бих напорно како бих био успешан. Мислим да је мој стил фудбала идеалан за прилике на Острву. Мој агент је разговарао са људима из Шкотске, а ја сам му рекао да све друге понуде остави са стране док не видим шта ће бити с Хамилтоном. Имао сам још и понуде из Израела и Мађарске, али је посао у Хамилтону за мене био приоритет“, тврди Гатузо.

Италијан је на крају извисио за посао на Њу Даглас Парку где је бивши првотимац Хамилтона Мартин Кенинг добио функцију, али је смењен прошлог лета.

Гатузова Пиза је тренутно друга у Трећој лиги Италије са 14 победа из 25 утакмица, али би навијачи Јунајтеда сигурно рекли да легендарни италијан још увек нема педигре да би радио у великом клубу какав је гигант са Олд Трафорда.

Коментари / 0

Оставите коментар