Gatuzo bi iz Treće lige na klupu Mančester Junajteda?!

"Peške bih otišao na Old Traford, koliko već sutra", poručio legendarni vezista Milana, aktuelni trener italijanske Pize.

Fudbal 12.03.2016 | 18:00
Gatuzo bi iz Treće lige na klupu Mančester Junajteda?!

Osvajač svetske titule iz 2006. godine Đenaro Gatuzo poručuo je da bi peške otišao od Italije do Engleske kada bi mu ponudili trenerski posao u Mančester Junajtedu.

Nekadašnji fudbaler Milana i Rendžersa, osvajač dve titule šampiona Evrope tokom 13 godina provedenih na San Siru, trenutno u domovini prevodi italijanskog trećeligaša Pizu.

Upitan da li bi prihvatio ponudu da nasledi Luja van Gala na Old Trafordu, Gatuzo je odgovorio:
„Peške bih otišao tamo. Već koliko sutra. U Italiji pojedini timovi mogu da se opuste tokom utakmica, dok u Engleskoj svaku akciju nekog tima, prati i odgovarajuća reakcija protivnika. Nema dremanja“, istakao je Gatuzo u intervjuu za San.

Teško da bi navijači Junajteda pozdravili dolazak legendarnog veziste na kormilo ovog tima, pogotovo ako uzmemo u obzir njegov učinak u trenerskoj karijeri.

Igračku je okončao pre tri godine u švajcarskom Sionu, ali je poslednja tri meseca iste godine proveo i kao trener-igrač ovog tima. Imenovan je u februaru 2013. kao peti trener švajcarskog tima u jednoj sezoni, ali je ubrzo i smenjen. U leto iste godine Gatuzo je imenovan za novog trenera Palerma, nakon ispadanja sicilijanskog tima u Seriju B, ali se i tamo kratko zadržao, otpušten je u septembru.

U junu 2014. preuzeo je OFI sa Krita, ali je boravak i u Grčkoj bio turbulentan jer klub nije plaćao igračima. Italijan je i tada inisitrao da svi budu ujedinjeni i odani OFI-ju bez obzira što ne primaju plate, a ekipu je pokušavao da razdrma i vatrenim konferencijama za medije na kojima je prevrtao stolove, psovao i urlao. Nije se dugo zadržao u Grčkoj, samo četiri meseca.

Zanimljivo, pre 14 meseci Gatuzo se prijavio za poziciju menadžera u škotskom Hamiltonu, koja je bila upražnjena nakon odlaska Aleksa Nila u Norič.
„Znam dosta toga o Hamiltonu. Imaju dobru akademiju, a ja sam sa iskustvom koje sam posedovao iz igračkog perioda moga da ih naučim dosta toga. Ne bih išao u Škotsku na odmor. Radio bih naporno kako bih bio uspešan. Mislim da je moj stil fudbala idealan za prilike na Ostrvu. Moj agent je razgovarao sa ljudima iz Škotske, a ja sam mu rekao da sve druge ponude ostavi sa strane dok ne vidim šta će biti s Hamiltonom. Imao sam još i ponude iz Izraela i Mađarske, ali je posao u Hamiltonu za mene bio prioritet“, tvrdi Gatuzo.

Italijan je na kraju izvisio za posao na Nju Daglas Parku gde je bivši prvotimac Hamiltona Martin Kening dobio funkciju, ali je smenjen prošlog leta.

Gatuzova Piza je trenutno druga u Trećoj ligi Italije sa 14 pobeda iz 25 utakmica, ali bi navijači Junajteda sigurno rekli da legendarni italijan još uvek nema pedigre da bi radio u velikom klubu kakav je gigant sa Old Traforda.

Komentari / 0

Ostavite komentar