Видео - Звезда вјерује у дјецу: 16 потписа на "Митићу"!

У складу са својим најавама, црвено-бели спроводе план ослањања на сопствени "производни погон".

Фудбал 11.03.2016 | 12:00
Видео - Звезда вјерује у дјецу: 16 потписа на "Митићу"!

Осим по рекордној предности у односу на ривале и раном доласку надомак освајања титуле, Црвена звезда запамтиће ову годину и по значајној заради од продаје играча из своје омладинске школе.

Трансферима Марка Грујића, Вукашина Јовића, уз продају Предрага Рајковића и реализацију другог дела трансфера Луке Јовића, црвено-бели су после дугог периода приходовали новац који им је обезбедио мир у другом делу сезоне.

"Желимо да се наш клуб ослања на сопствене снаге", порука је из Звезде, којом је спортски директор Блажо Раосављевић објаснио данас реализовани план - потписивање уговора са чак 16 младих фудбалера.

Професионалне уговоре потписало је седам играча - офанзивни везиста Лука Аџић (1998), бочни нападач Петар Милић (1998), голман Александар Станковић (1998), офанзивни везиста Лука Илић (1999), централни нападач Дејан Јовељић (1999), дефанзивни везиста Стефан Ковач (1999) и офанзивни везни Стефан Михајловић (1999).

Стипендијске уговоре потписало је девет играча: дефанзивни везни Андрија Црнадак (1998), везиста Саша Перић (1999), крилни нападач Немања Томашевић (1999), офанзивни везисти Радивој Босић (2000) и Жељко Гаврић (2000), централни бек Марко Јанковић (2000), голман Милош Гордић (2000), као и централни нападачи Милан Шикањић (2000) и Никола Веселиновић (2000).

"Управо спроводимо план да се ослонимо на децу која су поникла у Омладинској школи Црвене звезде. Надамо се да ће ови момци, који су данас овде са нама, временом постати велике фудбалске звезде. Да не верујемо у њих, не бисмо ово данас ни радили. Директор Драган Младеновић је због болести оправдано одсустан, а мислим да би пре свих он овде требало да седи данас, јер су то његова деца", рекао је Раосављевић, истичући да Звезда озбиљно рачуна и на своје играче који су тренутно позајмљени Бежанији.

Огњен Короман, некадашњи ђак и првотимац Звезде, а садашњи тренер кадета црвено-белих, честитао је играчима на потписивању уговора.

"Прошао сам све што ви сада пролазите и знам да је ово за вас још једна обацеза да још више радите и дајете клубу. Пред вама је велика будућност, а ми смо ту да вам помогнемо да постанете првотимци. Већина играча рођених 1999. који су потписивали уговоре су већ пребачени у омладинце. Тренирају са њима и већ су постали битни играчи у тој селекцији. Надам се да ће тако наставити и да ће бити убрзо и у првом тиму", поручио је Короман.

Коментари / 0

Оставите коментар