Video - Zvezda vjeruje u djecu: 16 potpisa na "Mitiću"!

U skladu sa svojim najavama, crveno-beli sprovode plan oslanjanja na sopstveni "proizvodni pogon".

Fudbal 11.03.2016 | 12:00
Video - Zvezda vjeruje u djecu: 16 potpisa na "Mitiću"!

Osim po rekordnoj prednosti u odnosu na rivale i ranom dolasku nadomak osvajanja titule, Crvena zvezda zapamtiće ovu godinu i po značajnoj zaradi od prodaje igrača iz svoje omladinske škole.

Transferima Marka Grujića, Vukašina Jovića, uz prodaju Predraga Rajkovića i realizaciju drugog dela transfera Luke Jovića, crveno-beli su posle dugog perioda prihodovali novac koji im je obezbedio mir u drugom delu sezone.

"Želimo da se naš klub oslanja na sopstvene snage", poruka je iz Zvezde, kojom je sportski direktor Blažo Raosavljević objasnio danas realizovani plan - potpisivanje ugovora sa čak 16 mladih fudbalera.

Profesionalne ugovore potpisalo je sedam igrača - ofanzivni vezista Luka Adžić (1998), bočni napadač Petar Milić (1998), golman Aleksandar Stanković (1998), ofanzivni vezista Luka Ilić (1999), centralni napadač Dejan Joveljić (1999), defanzivni vezista Stefan Kovač (1999) i ofanzivni vezni Stefan Mihajlović (1999).

Stipendijske ugovore potpisalo je devet igrača: defanzivni vezni Andrija Crnadak (1998), vezista Saša Perić (1999), krilni napadač Nemanja Tomašević (1999), ofanzivni vezisti Radivoj Bosić (2000) i Željko Gavrić (2000), centralni bek Marko Janković (2000), golman Miloš Gordić (2000), kao i centralni napadači Milan Šikanjić (2000) i Nikola Veselinović (2000).

"Upravo sprovodimo plan da se oslonimo na decu koja su ponikla u Omladinskoj školi Crvene zvezde. Nadamo se da će ovi momci, koji su danas ovde sa nama, vremenom postati velike fudbalske zvezde. Da ne verujemo u njih, ne bismo ovo danas ni radili. Direktor Dragan Mladenović je zbog bolesti opravdano odsustan, a mislim da bi pre svih on ovde trebalo da sedi danas, jer su to njegova deca", rekao je Raosavljević, ističući da Zvezda ozbiljno računa i na svoje igrače koji su trenutno pozajmljeni Bežaniji.

Ognjen Koroman, nekadašnji đak i prvotimac Zvezde, a sadašnji trener kadeta crveno-belih, čestitao je igračima na potpisivanju ugovora.

"Prošao sam sve što vi sada prolazite i znam da je ovo za vas još jedna obaceza da još više radite i dajete klubu. Pred vama je velika budućnost, a mi smo tu da vam pomognemo da postanete prvotimci. Većina igrača rođenih 1999. koji su potpisivali ugovore su već prebačeni u omladince. Treniraju sa njima i već su postali bitni igrači u toj selekciji. Nadam se da će tako nastaviti i da će biti ubrzo i u prvom timu", poručio je Koroman.

Komentari / 0

Ostavite komentar