Састанак који је покренуо Арсенал...!

Одржан је без тренера Арсена Венгера!

Фудбал 11.03.2016 | 23:00
Састанак који је покренуо Арсенал...!

Дуго су фудбалери Арсенала били на водећој позицији Премијер лиге, међутим, средином јануара почели су да посрћу и тренутно су, девет утакмица пре краја, на трећем месту са осам бодова мање од лидера Лестера.

Тензију у тиму због пада форме додатно су подгрејала три узастопна пораза (од Барселоне, Манчестер јунајтеда и Свонсија), па су искуснији играчи решили да преузму ствар у своје руке.

Британски "Телеграф" пише да су Петр Чех, Пер Мертесакер, Томаш Росицки и Микел Артета, мимо знања тренера Арсена Венгера и чланова стручног штаба, окупили саиграче и одржали получасовни састанак на којем је свашта изречено.

Наводно, играчи су потпуно искрено разговарали међу собом, а старији су од млађих тражили да чују колико су спремни да се боре да би Арсенал побољшао резултате и стигао до трофеја, макар у ФА купу.

Шта год да се догађало иза затворених врата свлачионице "тобџија" дало је плод, пошто је Арсенал показао карактер у дербију са Тотенхемом и успео да са играчем мање од 55. минута избори реми (2:2), а потом и да буде убедљив против Хала у гостима, у поновљеној утакмици четвртфинала ФА купа (4:0).

Да је састанак одржан, потврдио је Тио Волкот.

"Нема разлога да лажемо. Свесни смо тешке ситуације и зато смо причали међусобно о томе иза затворених врата, без знања тренера или било кога из стручног штаба. Не бих да откривам шта је изречено, али битно је да је то дало ефекат", поручио је Волкот и додао:

"Тренер, вероватно, и сам зна шта је било. Он има 'уши' свуда у клубу, али поштује приватност играча и оно што причамо између себе. Био је то састанак на којем смо изнели осећања, што је уродило плодом".

Арсенал у недељу игра пред својим навијачима против Вотфорда, а затим ће у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона покушати да на Камп Ноу надокнади 0:2 против Барселоне.

Коментари / 0

Оставите коментар