Sastanak koji je pokrenuo Arsenal...!

Održan je bez trenera Arsena Vengera!

Fudbal 11.03.2016 | 23:00
Sastanak koji je pokrenuo Arsenal...!

Dugo su fudbaleri Arsenala bili na vodećoj poziciji Premijer lige, međutim, sredinom januara počeli su da posrću i trenutno su, devet utakmica pre kraja, na trećem mestu sa osam bodova manje od lidera Lestera.

Tenziju u timu zbog pada forme dodatno su podgrejala tri uzastopna poraza (od Barselone, Mančester junajteda i Svonsija), pa su iskusniji igrači rešili da preuzmu stvar u svoje ruke.

Britanski "Telegraf" piše da su Petr Čeh, Per Mertesaker, Tomaš Rosicki i Mikel Arteta, mimo znanja trenera Arsena Vengera i članova stručnog štaba, okupili saigrače i održali polučasovni sastanak na kojem je svašta izrečeno.

Navodno, igrači su potpuno iskreno razgovarali među sobom, a stariji su od mlađih tražili da čuju koliko su spremni da se bore da bi Arsenal poboljšao rezultate i stigao do trofeja, makar u FA kupu.

Šta god da se događalo iza zatvorenih vrata svlačionice "tobdžija" dalo je plod, pošto je Arsenal pokazao karakter u derbiju sa Totenhemom i uspeo da sa igračem manje od 55. minuta izbori remi (2:2), a potom i da bude ubedljiv protiv Hala u gostima, u ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA kupa (4:0).

Da je sastanak održan, potvrdio je Tio Volkot.

"Nema razloga da lažemo. Svesni smo teške situacije i zato smo pričali međusobno o tome iza zatvorenih vrata, bez znanja trenera ili bilo koga iz stručnog štaba. Ne bih da otkrivam šta je izrečeno, ali bitno je da je to dalo efekat", poručio je Volkot i dodao:

"Trener, verovatno, i sam zna šta je bilo. On ima 'uši' svuda u klubu, ali poštuje privatnost igrača i ono što pričamo između sebe. Bio je to sastanak na kojem smo izneli osećanja, što je urodilo plodom".

Arsenal u nedelju igra pred svojim navijačima protiv Votforda, a zatim će u revanš meču osmine finala Lige šampiona pokušati da na Kamp Nou nadoknadi 0:2 protiv Barselone.

Komentari / 0

Ostavite komentar