Србија: Жандармерија помаже угроженима

Припадници сва четири одреда Жандармерије - у Београду, Новом Саду, Краљеву и Нишу и ронилачке јединице ангажоване су у поплављеним подручјима, како би пружили помоћ угроженом становништву и у сталном су контакту са кризним штабовима, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Србија 10.03.2016 | 18:20
Србија: Жандармерија помаже угроженима

Жандармерија је, како се наводи, ангажована свих 365 дана у години, а ових дана се у трци са временом и опасностима укључила на пружању помоћи становништву у поплавама, стварајући услове да се градјани врате у своје домове.

Ангажовани су или се налазе у сталној приправности и сви припадници Ронилачке јединице, имајући у виду да су они једини стручно оспособљени за задатке спасавања на води и из воде и да располажу одговарајућом опремом за ту врсту ангажовања.

У седиштима свих јединица уведена су активна дежурства како би полицијски службеници у сваком тренутку могли да крену у извршење било ког задатка. На располагање су стављени сви капацитети Жандармерије: камиони, аутобуси, џипови „дефендери“, санитетска возила и гумени чамци, додаје МУП.

Како се наводи у саопштењу, преко 120 припадника Одреда Жандармерије у Краљеву од јуче, без паузе, ојачавало је бедем и бранило насеље Грдица код Краљева од нових поплавних таласа, пратило водостај и безбедносно покривало цео терен.

Део Одреда ангажован је и на изградњи заштитног бедема на реци Чемерница у месту Коњевићи, код Чачка, на пуњењу џакова песком и изградњи заштитног бедема на реци Морави у близини манастира Ваведење.

На овој локацији тренутно је ангажовано 57 полицијских службеника са три чамца.

Одред Жандармерије у Нишу је ангажован на извидјању и обиласку територије општина Свилајнац, Ћуприја, Деспотовац и Јагодина, јер постоји могућност изливања реке Мораве.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар