Л'екип тврди: АБА и Нијемци у Евролиги!

Према писању Л’екипа, немачка Бундеслига и АБА лига следеће сезоне добиће по место у Евролиги.

Кошарка 11.03.2016 | 19:40
Л'екип тврди: АБА и Нијемци у Евролиги!

Познато је да ће следеће сезоне у Евролиги играти 11 тимова који су потписали десетогодишњи уговор (Реал Мадрид, Барселона, Лаборал Кућа, Жалгирис, Олимпијакос, Панатинаикос, ЦСКА Москва, Макаби Тел Авив, Армани, Ефес и Фенербахче), али и пет екипа које ће попунити такмичење.

Француски "Л'Екип" преноси да ће преосталих пет места попунити победник АБА лиге, шампион Немачке, победник Еврокупа, као и шампион ВТБ лиге (ако то буде ЦСКА, онда финалиста), док ће преостало место бити резервисано за екипу која добије специјалну позивницу.

Француски лист преноси да се неће играти квалификације у Евролиги за наредну сезону.

Тиме је и потврђено оно што је Евролига понудила челницима АБА лиге (наступ шампиона наредне три сезоне у том такмичењу, док би другопласирани, трећепласирани и четвртопласирани тим наступали у Еврокупу), али је још увек отворено да ли ће они који одлучују у регионалном такмичењу и прихватити понуду, будући да ће од јесени кренути и ново такмичење под окриљем ФИБА - Лига шампиона.

Све би могло да буде много јасније после састанка челних људи АБА лиге и првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа на састанку у Загребу, односно после разговора са представницима Црвена звезде и Партизана у петак у Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар