L'ekip tvrdi: ABA i Nijemci u Evroligi!

Prema pisanju L’ekipa, nemačka Bundesliga i ABA liga sledeće sezone dobiće po mesto u Evroligi.

Košarka 11.03.2016 | 19:40
L'ekip tvrdi: ABA i Nijemci u Evroligi!

Poznato je da će sledeće sezone u Evroligi igrati 11 timova koji su potpisali desetogodišnji ugovor (Real Madrid, Barselona, Laboral Kuća, Žalgiris, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA Moskva, Makabi Tel Aviv, Armani, Efes i Fenerbahče), ali i pet ekipa koje će popuniti takmičenje.

Francuski "L'Ekip" prenosi da će preostalih pet mesta popuniti pobednik ABA lige, šampion Nemačke, pobednik Evrokupa, kao i šampion VTB lige (ako to bude CSKA, onda finalista), dok će preostalo mesto biti rezervisano za ekipu koja dobije specijalnu pozivnicu.

Francuski list prenosi da se neće igrati kvalifikacije u Evroligi za narednu sezonu.

Time je i potvrđeno ono što je Evroliga ponudila čelnicima ABA lige (nastup šampiona naredne tri sezone u tom takmičenju, dok bi drugoplasirani, trećeplasirani i četvrtoplasirani tim nastupali u Evrokupu), ali je još uvek otvoreno da li će oni koji odlučuju u regionalnom takmičenju i prihvatiti ponudu, budući da će od jeseni krenuti i novo takmičenje pod okriljem FIBA - Liga šampiona.

Sve bi moglo da bude mnogo jasnije posle sastanka čelnih ljudi ABA lige i prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua na sastanku u Zagrebu, odnosno posle razgovora sa predstavnicima Crvena zvezde i Partizana u petak u Beogradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar