Ово нико није знао! Борис Бекер - избјегличко дијете!

Легендарни тенисер открио је мало познату ствар из свог живота...

Тенис 12.03.2016 | 17:40
Ово нико није знао! Борис Бекер - избјегличко дијете!

Био је тениско чудо из Немачке, освојио је шест гренд слем трофеја у каријери, златну медаљу на Олимпијским играма у Барселони 1992. године, најмлађи је победник Вимблдона са 17 година и 227 дана, тренер је најбољег играча света Новака Ђоковића...

На предавању које је крајем септембра одржао у Београду открио је још много детаља из свог живота, али постоји и чињеница о којој ретко прича - Борис Бекер је избегличко дете.

"Ја сам син избеглице. Моја мајка Елвира потиче из бивше Чехословачке. Она је била у једном од тих возова после Другог светског рата", пренео је "Недељник" Бекерове речи, који је "отворио душу" када је на улицама Београда видео бројне мигранте из Сирије, Авганистана, Марока...

"Саосећам са овим људима. Разумем кроз шта пролазе, јер је моја мајка пролазила кроз сличне ствари. Она је такође спавала у шаторима", додао је бивши немачки тенисер.

"Људи не знају те детаље из мог живота, и није ми лако о томе да причам. Али јасно је да морамо да пронађемо решење за све ове људе, а ви би требало да сте поносни што је ваша влада дозволила мигрантима да прођу кроз Србију и да пронађу своје место, јер смо сви ми синови и ћерке избеглица. Некад то заборављамо", додао је Бекер, који је открио и да му је баш мајка дала име.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

12.03.2016 16:58

Незнам народе ста ви мислите али,пре свега овог овај Цовјек је Легенда!За мене лично зато сто негледа ко је црн,ко је бијел или несто треце!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

12.03.2016 17:14

Објасни то припадницима ИСИЛ-а,па они прихвате твоје мишљење,кандидат си за НОБЕЛ-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

12.03.2016 18:52

007 незнам из којег си ти краја бивсе СФРЈ али једно знам,а то је да си ти заборавио како је нама било,1991 Год.Сада ти је добро Б..И...Тебе К...Ц!!!Ти узивас и на сигурноме си!А овде пљујес по Постеним Људима!Стиди се Родјо,мада ја мислим да ти за то немаш Образ!!!Образ ти је Д..Е...Цао Будало!