Ovo niko nije znao! Boris Beker - izbjegličko dijete!

Legendarni teniser otkrio je malo poznatu stvar iz svog života...

Tenis 12.03.2016 | 17:40
Ovo niko nije znao! Boris Beker - izbjegličko dijete!

Bio je tenisko čudo iz Nemačke, osvojio je šest grend slem trofeja u karijeri, zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, najmlađi je pobednik Vimbldona sa 17 godina i 227 dana, trener je najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića...

Na predavanju koje je krajem septembra održao u Beogradu otkrio je još mnogo detalja iz svog života, ali postoji i činjenica o kojoj retko priča - Boris Beker je izbegličko dete.

"Ja sam sin izbeglice. Moja majka Elvira potiče iz bivše Čehoslovačke. Ona je bila u jednom od tih vozova posle Drugog svetskog rata", preneo je "Nedeljnik" Bekerove reči, koji je "otvorio dušu" kada je na ulicama Beograda video brojne migrante iz Sirije, Avganistana, Maroka...

"Saosećam sa ovim ljudima. Razumem kroz šta prolaze, jer je moja majka prolazila kroz slične stvari. Ona je takođe spavala u šatorima", dodao je bivši nemački teniser.

"Ljudi ne znaju te detalje iz mog života, i nije mi lako o tome da pričam. Ali jasno je da moramo da pronađemo rešenje za sve ove ljude, a vi bi trebalo da ste ponosni što je vaša vlada dozvolila migrantima da prođu kroz Srbiju i da pronađu svoje mesto, jer smo svi mi sinovi i ćerke izbeglica. Nekad to zaboravljamo", dodao je Beker, koji je otkrio i da mu je baš majka dala ime.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JA

12.03.2016 16:58

Neznam narode sta vi mislite ali,pre svega ovog ovaj Covjek je Legenda!Za mene lično zato sto negleda ko je crn,ko je bijel ili nesto trece!!!

ODGOVORITE
Name

OO7

12.03.2016 17:14

Objasni to pripadnicima ISIL-a,pa oni prihvate tvoje mišljenje,kandidat si za NOBEL-a.

ODGOVORITE
Name

JA

12.03.2016 18:52

007 neznam iz kojeg si ti kraja bivse SFRJ ali jedno znam,a to je da si ti zaboravio kako je nama bilo,1991 God.Sada ti je dobro B..I...Tebe K...C!!!Ti uzivas i na sigurnome si!A ovde pljujes po Postenim Ljudima!Stidi se Rodjo,mada ja mislim da ti za to nemaš Obraz!!!Obraz ti je D..E...Cao Budalo!