Како да гласају држављани Србије са боравиштем у БиХ?

Ванредни парламентарни избори у Србији биће оџани 24. априла ове године и на њима ће право гласа имати и држављани Србије са боравиштем у БиХ. Међутим, да би остварили то право, морају попунити неопходне захтјеве до 2. априла.

Србија 10.03.2016 | 15:40
Како да гласају држављани Србије са боравиштем у БиХ?

"Држављани Србије са боравиштем у БиХ морају провјерити да ли су уписани у јединствени бирачки списак Србије. То се ради преко веб-адресе Изборне комисије Србије која са налази и на сајту амбасаде у БиХ.

Провјера се врши укуцавањем јединственог матичног броја. Ако нисте уписани у бирачки списак треба да попуните образац, захтјев за упис у бирачки списак и пошаљете га у амбасаду", објашњава амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукичевић.

Образац се може скинути са сајта амбасаде и након попуњавања послати електронском поштом. Сви држављани Србије са боравиштем у БиХ, осим уписа у бирачки списак морају попунити и захтјев за гласање у иностранству. Без тог захтјева неће моћи остварити бирачко право.

"Рок за предају тих захтјева је 2. април ове године. То се до тада мора завршити, јер се након тога закључује јединствени бирачки списак и цијели тај процес", каже амбасадор Вукичевић.

На дан ванредних парламентарних избора у Србији, 24.априла ове године, држављани Србије са боравиштем у БиХ моћи ће да гласају на три бирачка мјеста, Амбасади Србије у Сарајеву, те у конзулатима у Бањалуци и Мостару.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ОО7

10.03.2016 14:46

Највише је гласача у Сарајеву и Мостару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре 007

10.03.2016 14:59

Дај нам још податак у бројкама па да ти вјерујемо.

Name

ОО7

10.03.2016 15:09

Када муслимани прихвате попис 2013,све ће ти се казати.

ОДГОВОРИТЕ