Најава - Некад у ЛШ, данас у ЛЕ: Јунајтед – Ливерпул!

Од 19 часова, односно 21 час и пет минута на програму су први мечеви осмине финала Лиге Европе.

Фудбал 10.03.2016 | 16:00
Најава - Некад у ЛШ, данас у ЛЕ: Јунајтед – Ливерпул!

Апсолутни дерби вечери игра се на Енфилду у другом термину – када ће Ливерпул дочекати Манчестер Јунајтед у 195. окршају једног од највећих мечева енглеског фудбала.

"Морате да победите и нема разлике да ли се ради о Куп такмичењу. Дуел Јунајтеда и Ливерпула је увек велика утакмица. Историјски је, а сада је још већи, пошто се обе екипе боре за место у Лиги шампиона", рекао је менаџер Јунајтеда Ван Гал.

С друге стране, пред први дуел енглеских тимова у другом по рангу европском такмичењу, још од сусрета Ливерпула и Тотенхема 1973, менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да верује у Коп.

"Знате да верујем у утицај публике, а трудим се да на сваком кораку покажем људима да све што радимо – радимо специјално због њих. Истински уживамо у нашем односу са навијачима, што нам и те како помаже, у то нема сумње. Такође, верујем да можемо да направимо бољу атмосферу од оне која ће бити у реваншу на Трафорду", рекао је Клоп.

Дерби првог термина игра се у Дортмунду, где се састају домаћа Борусија и Тотенхем Хотспур, а занимљиво би требало да буде и у Базелу – где гостује бранилац трофеја и рекордер такмичења Севиља.

"Ја нисам дошао овде да било шта мењам, нити се то десило због мојих метода, већ збго чињенице да наши играчи поседују велики таленат. Рекорди су само плод свега тога. Биће интересантно видети како ће се 'сударити' наши стилови игре, тј. ко ће успети да наметне свој начин", рекао је тренер домаћих Томас Тухел.

Менаџер гостију Маурисио Поћетио свестан је да 'Певце' очекује изузетно тежак меч пред 'жутим зидом' на Вестфалену.

"Чека нас веома, веома тежак сусрет против снажне екипе каква је Борусија. Такође, ми немамо одређени приоритет јер су нам и Премијер лига, где држимо друго место са пет бодова мање од Лестер Ситија, и Европа Лига једнако важне. Али, опет, налазимо се у периоду који је веома напоран за наше играче, па понекад морате да освежите екипу ротацијама", каже Поћетино.

Узбудљиви сусрети од 21.05 очекују се и у шпанском дербију између Атлетик Билбаа и Валенсије, Виљареала и Бајера, као и окршају прашке Спарте и Лација.

Освајач Лиге Европе, од прошле сезоне, обезбеђује учешће у групној фази наредне Лиге шампиона.

Лига Европе – осмина финала:

19.00 Борусија Дортмунд – Тотенхем
19.00 Фенербахче – Брага
19.00 Шахтјор – Андерлехт
19.00 Базел – Севиља
21:05 Ливерпул – Манчестер Јунајтед
21:05 Виљареал – Бајер Леверкузен
21:05 Атлетик Билбао – Валенсија
21:05 Спарта Праг – Лацио

Коментари / 0

Оставите коментар