Najava - Nekad u LŠ, danas u LE: Junajted – Liverpul!

Od 19 časova, odnosno 21 čas i pet minuta na programu su prvi mečevi osmine finala Lige Evrope.

Fudbal 10.03.2016 | 16:00
Najava - Nekad u LŠ, danas u LE: Junajted – Liverpul!

Apsolutni derbi večeri igra se na Enfildu u drugom terminu – kada će Liverpul dočekati Mančester Junajted u 195. okršaju jednog od najvećih mečeva engleskog fudbala.

"Morate da pobedite i nema razlike da li se radi o Kup takmičenju. Duel Junajteda i Liverpula je uvek velika utakmica. Istorijski je, a sada je još veći, pošto se obe ekipe bore za mesto u Ligi šampiona", rekao je menadžer Junajteda Van Gal.

S druge strane, pred prvi duel engleskih timova u drugom po rangu evropskom takmičenju, još od susreta Liverpula i Totenhema 1973, menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da veruje u Kop.

"Znate da verujem u uticaj publike, a trudim se da na svakom koraku pokažem ljudima da sve što radimo – radimo specijalno zbog njih. Istinski uživamo u našem odnosu sa navijačima, što nam i te kako pomaže, u to nema sumnje. Takođe, verujem da možemo da napravimo bolju atmosferu od one koja će biti u revanšu na Trafordu", rekao je Klop.

Derbi prvog termina igra se u Dortmundu, gde se sastaju domaća Borusija i Totenhem Hotspur, a zanimljivo bi trebalo da bude i u Bazelu – gde gostuje branilac trofeja i rekorder takmičenja Sevilja.

"Ja nisam došao ovde da bilo šta menjam, niti se to desilo zbog mojih metoda, već zbgo činjenice da naši igrači poseduju veliki talenat. Rekordi su samo plod svega toga. Biće interesantno videti kako će se 'sudariti' naši stilovi igre, tj. ko će uspeti da nametne svoj način", rekao je trener domaćih Tomas Tuhel.

Menadžer gostiju Maurisio Poćetio svestan je da 'Pevce' očekuje izuzetno težak meč pred 'žutim zidom' na Vestfalenu.

"Čeka nas veoma, veoma težak susret protiv snažne ekipe kakva je Borusija. Takođe, mi nemamo određeni prioritet jer su nam i Premijer liga, gde držimo drugo mesto sa pet bodova manje od Lester Sitija, i Evropa Liga jednako važne. Ali, opet, nalazimo se u periodu koji je veoma naporan za naše igrače, pa ponekad morate da osvežite ekipu rotacijama", kaže Poćetino.

Uzbudljivi susreti od 21.05 očekuju se i u španskom derbiju između Atletik Bilbaa i Valensije, Viljareala i Bajera, kao i okršaju praške Sparte i Lacija.

Osvajač Lige Evrope, od prošle sezone, obezbeđuje učešće u grupnoj fazi naredne Lige šampiona.

Liga Evrope – osmina finala:

19.00 Borusija Dortmund – Totenhem
19.00 Fenerbahče – Braga
19.00 Šahtjor – Anderleht
19.00 Bazel – Sevilja
21:05 Liverpul – Mančester Junajted
21:05 Viljareal – Bajer Leverkuzen
21:05 Atletik Bilbao – Valensija
21:05 Sparta Prag – Lacio

Komentari / 0

Ostavite komentar