Саслушање Шешеља одгођено јер поступак није очуван у тајности

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да је главни разлог за одгађање његовог данашњег саслушавања пред Вишим судом у Београду то што власти Србије нису успјеле да држе поступак у тајности.

Србија 10.03.2016 | 15:20
Саслушање Шешеља одгођено јер поступак није очуван у тајности

Шешељ је на конференцији за новинаре у сједишту странке рекао да не постоји ниједан разлог због којег би поступак у вези са његовим изручењем Хашком трибуналу имао карактер тајности.

"Чули смо да је преписка Владе и Трибунала дата на увид јавности, али то још нисмо нашли на интернету. У понедељак је Зоран Красић предао захтев са мојим потписом да поступак буде јаван и да се снима камером, али одговор нисам добио", рекао је Шешељ.

Он је рекао да ће се са великим задовољством опет појавити у суду на новом рочишту и истакао да је правно немогуће да га Влада Србије изручи некоме ко је већ кршио његова основна права.

Шешељ је на конференцији за новинаре показао снимак на коме предсједник Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић злочин у Србреници назива "геноцидним" и поручио да због тога СРС не може да сарађује са Рашковићевом и ДСС-ом.

"Ова њена изјава о Сребреници говори о потпуном одсуству разума јер не може озбиљан политичар да користи термин геноцид као поштапалицу, већ треба да прво прочита његову дефиницију", рекао је Шешељ.

Извор: Прес РС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДУЛЕ НС

11.03.2016 06:35

ЗОНГЛЕР ЦЕ МОРАТИ У ХАГ МИЛОМ ИЛИ СИЛИОМ КО ГА ЦАЦКО ДА ИДЕ ДОБРОВОЉНО У ХАГ А МОСЛИМ ДА ЈЕ ПОБЕГАО У ХАГ ЗБОГ САБЉЕ А ВИ КАКО ХОЦЕТЕ ТУМАЦИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ