Saslušanje Šešelja odgođeno jer postupak nije očuvan u tajnosti

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je glavni razlog za odgađanje njegovog današnjeg saslušavanja pred Višim sudom u Beogradu to što vlasti Srbije nisu uspjele da drže postupak u tajnosti.

Srbija 10.03.2016 | 15:20
Saslušanje Šešelja odgođeno jer postupak nije očuvan u tajnosti

Šešelj je na konferenciji za novinare u sjedištu stranke rekao da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi postupak u vezi sa njegovim izručenjem Haškom tribunalu imao karakter tajnosti.

"Čuli smo da je prepiska Vlade i Tribunala data na uvid javnosti, ali to još nismo našli na internetu. U ponedeljak je Zoran Krasić predao zahtev sa mojim potpisom da postupak bude javan i da se snima kamerom, ali odgovor nisam dobio", rekao je Šešelj.

On je rekao da će se sa velikim zadovoljstvom opet pojaviti u sudu na novom ročištu i istakao da je pravno nemoguće da ga Vlada Srbije izruči nekome ko je već kršio njegova osnovna prava.

Šešelj je na konferenciji za novinare pokazao snimak na kome predsjednik Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić zločin u Srbrenici naziva "genocidnim" i poručio da zbog toga SRS ne može da sarađuje sa Raškovićevom i DSS-om.

"Ova njena izjava o Srebrenici govori o potpunom odsustvu razuma jer ne može ozbiljan političar da koristi termin genocid kao poštapalicu, već treba da prvo pročita njegovu definiciju", rekao je Šešelj.

Izvor: Pres RS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DULE NS

11.03.2016 06:35

ZONGLER CE MORATI U HAG MILOM ILI SILIOM KO GA CACKO DA IDE DOBROVOLJNO U HAG A MOSLIM DA JE POBEGAO U HAG ZBOG SABLJE A VI KAKO HOCETE TUMACITE.

ODGOVORITE