Да ли ће се помирити архијереј и прота?

Адвокат свештеника Томислава Живковића из Омољице, који је тужио свог владику, епископа банатског Никанора, рекао је да има наде за помирење архијереја и проте.

Србија 10.03.2016 | 14:55
Да ли ће се помирити архијереј и прота?

Свештеник Томслав Живковић

На рочишту које је одржано пре два дана, истиче адвокат Душко Томић, Окружни суд у Панчеву дао је паузу од пола сата да тужилац, тужени и њихови адвокати покушају да пронађу "заједнички језик" за своје несугласице.

"Установили смо да има наде за договор, да треба заједно да одемо код владике у Вршац у седиште епархије и да се договоримо о свим детаљима, како би се овај предмет мирно, хришћански окончао", прича Томић. "Суд нам је дао рок до 22. априла да покушамо да се договоримо и да га обавестимо шта смо се договорили. Уколико до тада не буде договора, онда се саслушање наставља."

Владика Никанор

Виши суд је прогласио кривим неправоснажно епископа банатског због злостављања на раду. Владика се жалио Апелационом суду у Београду да предмет врати у такозвано пређашње стање, што је суд у Панчеву прихватио.

"Посредовао сам да се, бар на суду, помире бивши и садашњи председник Републике Српске Драган Чавић и Милорад Додик, па верујем да ће се коначно помирити и владика и свештеник, што би била одлична порука и поука да све евентуалне проблеме решавају `у свом дворишту` и да време проводе на начин због чега су и рукоположени, односно хиротонисани, а не у судовима."

БН ТВ (В.М.)

Фото: Политика, Новости

Коментари / 0

Оставите коментар