Da li će se pomiriti arhijerej i prota?

Advokat sveštenika Tomislava Živkovića iz Omoljice, koji je tužio svog vladiku, episkopa banatskog Nikanora, rekao je da ima nade za pomirenje arhijereja i prote.

Srbija 10.03.2016 | 14:55
Da li će se pomiriti arhijerej i prota?

Sveštenik Tomslav Živković

Na ročištu koje je održano pre dva dana, ističe advokat Duško Tomić, Okružni sud u Pančevu dao je pauzu od pola sata da tužilac, tuženi i njihovi advokati pokušaju da pronađu "zajednički jezik" za svoje nesuglasice.

"Ustanovili smo da ima nade za dogovor, da treba zajedno da odemo kod vladike u Vršac u sedište eparhije i da se dogovorimo o svim detaljima, kako bi se ovaj predmet mirno, hrišćanski okončao", priča Tomić. "Sud nam je dao rok do 22. aprila da pokušamo da se dogovorimo i da ga obavestimo šta smo se dogovorili. Ukoliko do tada ne bude dogovora, onda se saslušanje nastavlja."

Vladika Nikanor

Viši sud je proglasio krivim nepravosnažno episkopa banatskog zbog zlostavljanja na radu. Vladika se žalio Apelacionom sudu u Beogradu da predmet vrati u takozvano pređašnje stanje, što je sud u Pančevu prihvatio.

"Posredovao sam da se, bar na sudu, pomire bivši i sadašnji predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i Milorad Dodik, pa verujem da će se konačno pomiriti i vladika i sveštenik, što bi bila odlična poruka i pouka da sve eventualne probleme rešavaju `u svom dvorištu` i da vreme provode na način zbog čega su i rukopoloženi, odnosno hirotonisani, a ne u sudovima."

BN TV (V.M.)

Foto: Politika, Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar