Лозница: Боли туга, а боли их и неправда

Туга за шеснаестогодишњом Аном Јокичић из Јадранске Лешнице код Лознице, којој је возач мотоцикла Р.М. из Лешнице задао смртноснсе повреде, а њеног десетогодишњег брата повредио док су се враћали са вашара на путу до куће 27. јула прошле године, не престаје.

Србија 10.03.2016 | 14:10
Лозница: Боли туга, а боли их и неправда

Тугу, како кажу Анина мајка Јелисавка, тетка Нада, бака Вера и деда Милосав, које смо јуче посетили, прати и "неправда до неба због понашања и државних органа и лекара после трагедије, па све до данас". Суђење оптуженом возачу мотоцикла почело је 23 фебруара, а други претрес заказан је за 24. март пред Вишим судом у Шапцу.

"Затражили смо одмах од председника суда и Високог савета судства изузеће поступајућег судије, јер није дозволила да било шта каже мајка девојчице, моја снаха Јелисавка, која је сасвим скрхана болом", прича нам Анина тетка Нада, којој је судија рекла да напусти судници и "сачека напољу". "Да зло буде веће нашу трагедију покушали су да искористе неки адвокати из Новог Сада за које смо се у међувремену уверили да су преваранти и да се против њих води кривични поступак. Задовољни смо како је поступала тужилац Јелица Ђурић Живковић, па ћемо да видимо да ли треба да, као породица, као оштећени, ангажујемо правног заступника."

Јокичићи су и даљ, у сузама, болу и муци, а како истичу "тако ће бити читавог живота, јер су изгубили анђела који је био вољен не само у породици, већ у читавом селу и околини", а да је тако доказује и петиција на којој су многобројни потписи мештана који су огорчени "непоступањем полиције и лекара".

"Не само тога дама, већ и предходних дана возач мотоцикла, који је нанео смртоносне повреде нашој Ани, возикао се путем поред наше куће који води ка Церу, односно Лозници, у пијаном стању", прича Нада. "Једно јутро мотором је улетео у двориште моје стрине Велинке Јокичић, а полиција није реговала. Људи су звали, пријављивали га данима полицији у станици у Лозници и Лешници због своје, и безбедности своје деце. Изговори су били да ништа није урадио и да немају горива."

Јелисавка каже да не може да схвати да на првом претресу судија није дала ниједном да се огласе ни она, ни њена кћерка Јована, Анина старија сестра. Ужасава се, како каже, што за прво суђење чак и нису добили позив од суда, већ их је обавестила тужилац Јелица Ђурић Живковић, "која је светла тачка комплетне ове драме".

Јокичићи су огорчени на лекаре, који, кад су дошли, нису ни покушали да оживе дете, "које је и те како показивало знаке живота". Само су, како тврде Јокичићи, констатовали мсрт. Незадовољни понашањем полиције и лекара писали су на адресе министарстава здравља, полиције, правде...

"Очекујемо и нећемо одустати док сви који су, практично, саучестовали у овој трагедији, уз кључног актера, буду изведени пред лице правде", поручују Јокичићи. "То је важно не само због нас, већ и због остале деце, а нашег Јована и данас водимо за руку у школу и враћамо га, пошто смо сведоци да и ова трагедија није опаметила несавесне возаче, ни оне који им гледају кроз прсте."

БН ТВ (В.М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лане

12.03.2016 22:25

Овде је сувисно било ста коментарисати. Поциниоца овог дела, треба јавно обесити. Каква министарства какав закон, ово је земља безакоња.Колико нам је деце на овај или слицан ницин убијено?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нале

15.04.2016 22:32

Овде нема ста да се коментарисе, свака рец је сувисна.!ДИЗИТЕ СЕ ЉУДИ. ЦАР ДУСАНОВ ЗАКОН ГЛАСИ:ОКО ЗА ОКО ЗУБ ЗА ЗУБ. КРВНА ОСВЕТА ТО ЈЕ ПРАВДА ЗАКоН У СВОЈЕ РУКЕ СТО ПРЕ.!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ