Loznica: Boli tuga, a boli ih i nepravda

Tuga za šesnaestogodišnjom Anom Jokičić iz Jadranske Lešnice kod Loznice, kojoj je vozač motocikla R.M. iz Lešnice zadao smrtnosnse povrede, a njenog desetogodišnjeg brata povredio dok su se vraćali sa vašara na putu do kuće 27. jula prošle godine, ne prestaje.

Srbija 10.03.2016 | 14:10
Loznica: Boli tuga, a boli ih i nepravda

Tugu, kako kažu Anina majka Jelisavka, tetka Nada, baka Vera i deda Milosav, koje smo juče posetili, prati i "nepravda do neba zbog ponašanja i državnih organa i lekara posle tragedije, pa sve do danas". Suđenje optuženom vozaču motocikla počelo je 23 februara, a drugi pretres zakazan je za 24. mart pred Višim sudom u Šapcu.

"Zatražili smo odmah od predsednika suda i Visokog saveta sudstva izuzeće postupajućeg sudije, jer nije dozvolila da bilo šta kaže majka devojčice, moja snaha Jelisavka, koja je sasvim skrhana bolom", priča nam Anina tetka Nada, kojoj je sudija rekla da napusti sudnici i "sačeka napolju". "Da zlo bude veće našu tragediju pokušali su da iskoriste neki advokati iz Novog Sada za koje smo se u međuvremenu uverili da su prevaranti i da se protiv njih vodi krivični postupak. Zadovoljni smo kako je postupala tužilac Jelica Đurić Živković, pa ćemo da vidimo da li treba da, kao porodica, kao oštećeni, angažujemo pravnog zastupnika."

Jokičići su i dalj, u suzama, bolu i muci, a kako ističu "tako će biti čitavog života, jer su izgubili anđela koji je bio voljen ne samo u porodici, već u čitavom selu i okolini", a da je tako dokazuje i peticija na kojoj su mnogobrojni potpisi meštana koji su ogorčeni "nepostupanjem policije i lekara".

"Ne samo toga dama, već i predhodnih dana vozač motocikla, koji je naneo smrtonosne povrede našoj Ani, vozikao se putem pored naše kuće koji vodi ka Ceru, odnosno Loznici, u pijanom stanju", priča Nada. "Jedno jutro motorom je uleteo u dvorište moje strine Velinke Jokičić, a policija nije regovala. Ljudi su zvali, prijavljivali ga danima policiji u stanici u Loznici i Lešnici zbog svoje, i bezbednosti svoje dece. Izgovori su bili da ništa nije uradio i da nemaju goriva."

Jelisavka kaže da ne može da shvati da na prvom pretresu sudija nije dala nijednom da se oglase ni ona, ni njena kćerka Jovana, Anina starija sestra. Užasava se, kako kaže, što za prvo suđenje čak i nisu dobili poziv od suda, već ih je obavestila tužilac Jelica Đurić Živković, "koja je svetla tačka kompletne ove drame".

Jokičići su ogorčeni na lekare, koji, kad su došli, nisu ni pokušali da ožive dete, "koje je i te kako pokazivalo znake života". Samo su, kako tvrde Jokičići, konstatovali msrt. Nezadovoljni ponašanjem policije i lekara pisali su na adrese ministarstava zdravlja, policije, pravde...

"Očekujemo i nećemo odustati dok svi koji su, praktično, saučestovali u ovoj tragediji, uz ključnog aktera, budu izvedeni pred lice pravde", poručuju Jokičići. "To je važno ne samo zbog nas, već i zbog ostale dece, a našeg Jovana i danas vodimo za ruku u školu i vraćamo ga, pošto smo svedoci da i ova tragedija nije opametila nesavesne vozače, ni one koji im gledaju kroz prste."

BN TV (V.M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lane

12.03.2016 22:25

Ovde je suvisno bilo sta komentarisati. Pocinioca ovog dela, treba javno obesiti. Kakva ministarstva kakav zakon, ovo je zemlja bezakonja.Koliko nam je dece na ovaj ili slican nicin ubijeno?

ODGOVORITE
Name

nale

15.04.2016 22:32

Ovde nema sta da se komentarise, svaka rec je suvisna.!DIZITE SE LJUDI. CAR DUSANOV ZAKON GLASI:OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB. KRVNA OSVETA TO JE PRAVDA ZAKoN U SVOJE RUKE STO PRE.!!!!!!!!!!

ODGOVORITE