Запаљена српска кућа

Кућа Томе Баљошевића, који је киднапован па убијен јула 1998. године, запаљена је у ораховачкој Горњој махали, рекао је Срни предсједник Привременог општинског вијећа Ораховца Голуб Кујунџић.

Србија 10.03.2016 | 11:00
Запаљена српска кућа

Кућа је запаљена за вријеме посјете замјеника премијера самопрокламованог Косова Бранимира Стојановића Ораховцу и Великој Хочи.

"Кућа је запаљена јуче док је трајао састанак са Стојановићем. Пожар су приметиле комшије и позвале ватрогасце који су заједно са припадницима косовске полиције интервенисали и спречили ширење пожара", навео је Кујунџић.

Према његовим ријечима, у пожару је изгорјела једна соба, али је срећа што је пожар локализован и није се проширио на сусједне куће, од којих у једној живи и Кујунџић.

Кућа Баљошевића је напуштена, а њени власници су приликом напада тзв. ОВК у Ораховцу јула 1998. године киднаповани, Тома и његов син Саша, супруга Славка, снаја Снежана и једногодишњи унук Нинослав.

Двије жене са дјететом су ослобођене из логора ОВК послије 12 дана, а Тома и Саша су пронађени мртви у јами. Сахрањени су на гробу Лешће у Београду. У кући не живи нико од 1999. године.

У Горњој махали у Ораховцу живи око 250 Срба, од близу 3.000, колико их је до уласка КФОР-а на Косово у јуну 1999. године живјело на овом подручју.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АБЦ

10.03.2016 11:29

Овакве ствари могу врло брзо да се ресе кад догори до ноката тако це и бити једна тамо једна вамо .

ОДГОВОРИТЕ