Zapaljena srpska kuća

Kuća Tome Baljoševića, koji je kidnapovan pa ubijen jula 1998. godine, zapaljena je u orahovačkoj Gornjoj mahali, rekao je Srni predsjednik Privremenog opštinskog vijeća Orahovca Golub Kujundžić.

Srbija 10.03.2016 | 11:00
Zapaljena srpska kuća

Kuća je zapaljena za vrijeme posjete zamjenika premijera samoproklamovanog Kosova Branimira Stojanovića Orahovcu i Velikoj Hoči.

"Kuća je zapaljena juče dok je trajao sastanak sa Stojanovićem. Požar su primetile komšije i pozvale vatrogasce koji su zajedno sa pripadnicima kosovske policije intervenisali i sprečili širenje požara", naveo je Kujundžić.

Prema njegovim riječima, u požaru je izgorjela jedna soba, ali je sreća što je požar lokalizovan i nije se proširio na susjedne kuće, od kojih u jednoj živi i Kujundžić.

Kuća Baljoševića je napuštena, a njeni vlasnici su prilikom napada tzv. OVK u Orahovcu jula 1998. godine kidnapovani, Toma i njegov sin Saša, supruga Slavka, snaja Snežana i jednogodišnji unuk Ninoslav.

Dvije žene sa djetetom su oslobođene iz logora OVK poslije 12 dana, a Toma i Saša su pronađeni mrtvi u jami. Sahranjeni su na grobu Lešće u Beogradu. U kući ne živi niko od 1999. godine.

U Gornjoj mahali u Orahovcu živi oko 250 Srba, od blizu 3.000, koliko ih je do ulaska KFOR-a na Kosovo u junu 1999. godine živjelo na ovom području.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ABC

10.03.2016 10:29

Ovakve stvari mogu vrlo brzo da se rese kad dogori do nokata tako ce i biti jedna tamo jedna vamo .

ODGOVORITE