Иванић у Бакуу због глобалних проблема

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић присуствоваће Четвртом глобалном форуму под називом "У правцу стварања мултиполарног свијета", који данас почиње у Бакуу у Азербејџану.

Свијет 10.03.2016 | 08:20
Иванић у Бакуу због глобалних проблема

Иванић ће с бројним европским и свјетским лидерима разговарати о глобалним изазовима данашњице, те представити своје виђење најважнијих изазова у данашњем свијету, као и кључне аспекте за промјене на којима ће радити у будућности, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Бројни говорници на форуму говориће о глобалној безбједности /Сирија, Иран, Авганистан, Украјина/, радикализацији, миграцијама, међувјерском дијалогу, глобалној неједнакости, младима и равноправности полова, те енергетској безбједности.

У прве три године постојања овај центар је окупио више од 100 тренутних и бивших шефова држава и влада, те стотине лидера из јавног, приватног сектора и цивилног друштва.

"Глобални форум у Бакуу је већ постао главни догађај у региону, који пружа могућност за реномиране лидере и мислиоце да разматрају начине и средства за превазилажење неких од најважнијих изазова данашњице", наведено је у саопштењу.

Иванић присуствује форуму на позив Међународног центра "Низами Ганџави".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

шћчшђж

10.03.2016 10:17

Какав град !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

10.03.2016 10:36

Далеко Иваниц дигурао. Из Новог ди овог!

ОДГОВОРИТЕ