Доћи ћу на саслушање

Војислав Шешељ ће се сутра одазвати на саслушање у Вишем суду поводом захтева за његово изручење у Хаг како би присуствовао изрицању пресуде.

Србија 09.03.2016 | 22:15
Доћи ћу на саслушање

Шешељ тврди да је, ако буде изручен, одговорна Влада. Влада одговара: Шешељ је у рукама суда.

Да ли ће један од првих задатака нових возила министарства правде бити и превоз лидера СРС на аеродром, да би био изручен у Хаг, одлучиће суд после саслушања заказаног за сутра ујутро.

Међутим, Шешељ сматра да је заправо одлука на Влади. Не занима га став председника Томислава Николића по коме је Србија држава и има међународне обавезе које мора да поштује.

"Он само хоће да досоли чорбу која је већ скувана. Каква год да буде судска одлука влада је та која на крају доноси одлуку о изручењу. То мора да потпише министар правде. А мој став знате какав је", рекао је лидер радикала.

Премијер је, одговарајући на питање да ли ће лидер радикала Војислав Шешељ бити изручен Хагу рекао да још чека објашњење Хашког трибунала зашто Здравко Толимир није пуштен на слободу.

"Мени је као председнику владе најважнији живот грађана Републике Србије, а још нисам добио објашњење зашто Здравко Толимир није пуштен на слободу", рекао је премијер.

Реч је о случају који је у рукама суда, одговара Шешељу министар правде.

"Да ли је могуће да некада у Србији имате питања на која немате искључив одговор. Све се своди на то да ли ће Војислав Шешељ бити изручен или неће бити изручен. И све нам је или црно или бело. И не постоји ништа између. То вам је као ова прича или си за Русију или си за НАТО. Па ваљда прво треба да будемо за Србију. Шта ће се догодити до 31. марта? Верујте ми да не знам", рекао је нинистар правде Никола Селаковић.

Министар је напоменуо да редовно информише Хашки трибунал поводом захтеваних извештаја у вези са изручењем троје радикала оптужених за непоштовање трибунала, али да ти одговори носе ознаку поверљиво и да о њима не може да говори.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

09.03.2016 21:35

За добробит свих нормалних градјана Србије Сесеља сто пре изруцити у Хаг по могуцности без повратка тако бих се заврсило овај циркус с њим вец једном.

ОДГОВОРИТЕ