Doći ću na saslušanje

Vojislav Šešelj će se sutra odazvati na saslušanje u Višem sudu povodom zahteva za njegovo izručenje u Hag kako bi prisustvovao izricanju presude.

Srbija 09.03.2016 | 22:15
Doći ću na saslušanje

Šešelj tvrdi da je, ako bude izručen, odgovorna Vlada. Vlada odgovara: Šešelj je u rukama suda.

Da li će jedan od prvih zadataka novih vozila ministarstva pravde biti i prevoz lidera SRS na aerodrom, da bi bio izručen u Hag, odlučiće sud posle saslušanja zakazanog za sutra ujutro.

Međutim, Šešelj smatra da je zapravo odluka na Vladi. Ne zanima ga stav predsednika Tomislava Nikolića po kome je Srbija država i ima međunarodne obaveze koje mora da poštuje.

"On samo hoće da dosoli čorbu koja je već skuvana. Kakva god da bude sudska odluka vlada je ta koja na kraju donosi odluku o izručenju. To mora da potpiše ministar pravde. A moj stav znate kakav je", rekao je lider radikala.

Premijer je, odgovarajući na pitanje da li će lider radikala Vojislav Šešelj biti izručen Hagu rekao da još čeka objašnjenje Haškog tribunala zašto Zdravko Tolimir nije pušten na slobodu.

"Meni je kao predsedniku vlade najvažniji život građana Republike Srbije, a još nisam dobio objašnjenje zašto Zdravko Tolimir nije pušten na slobodu", rekao je premijer.

Reč je o slučaju koji je u rukama suda, odgovara Šešelju ministar pravde.

"Da li je moguće da nekada u Srbiji imate pitanja na koja nemate isključiv odgovor. Sve se svodi na to da li će Vojislav Šešelj biti izručen ili neće biti izručen. I sve nam je ili crno ili belo. I ne postoji ništa između. To vam je kao ova priča ili si za Rusiju ili si za NATO. Pa valjda prvo treba da budemo za Srbiju. Šta će se dogoditi do 31. marta? Verujte mi da ne znam", rekao je ninistar pravde Nikola Selaković.

Ministar je napomenuo da redovno informiše Haški tribunal povodom zahtevanih izveštaja u vezi sa izručenjem troje radikala optuženih za nepoštovanje tribunala, ali da ti odgovori nose oznaku poverljivo i da o njima ne može da govori.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

09.03.2016 21:35

Za dobrobit svih normalnih gradjana Srbije Seselja sto pre izruciti u Hag po mogucnosti bez povratka tako bih se zavrsilo ovaj cirkus s njim vec jednom.

ODGOVORITE