Образовање у БиХ као европско, али можда?

Агенција за развој високог образовања и обезбјеђивање квалитета Босне и Херецговине поднијела је захтјев за пријем у пуноправно чланство у Европској аосцијацији за осигурање квалитета у вискоком образовању и Европском регистру.

Босна и Херцеговина 09.03.2016 | 22:59
Образовање у БиХ као европско, али можда?

Поред тога што би образовне установе Босне и Херцегвоине можда могле да буду на европској листи, из Агенције нису прецизирали шта то још БиХ доноси.

Не зна се ни када ће, ни да ли ће уопште Агенција за развој високог образовања издејствовати чланство, иако су медијима већ представили побједу.

Спремна су сва документа за захтјев за чланство у евроспким асоцијацијама. Босна и Херцеговина би се чланством у Европској асоцијацији за осигурање квалитета и Европском регистру нашла раме уз раме са свим европским високошколским установама, али један корак није пређена стаза.

Поред тога што ће панели Европских асоцијација бити тек у наредној години, нико не може тврдити ни да ће БиХ уопште добити статус пуноправног члана и наћи се у Европском регистру.

Док се чекају коначне оцјене из Европе, битка између приватних и јавних високошколских установа о признању појединих смјерова је у пуном јеку. Како и не би, кад је од 19 акредитованих високошколских установа у БиХ свега 8 јавних.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

аха...

10.03.2016 05:19

Да квалитет образовања у БиХ није толико жалостан, ова вијест би била смијешна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуго одсутан

10.03.2016 05:50

Ако вам је школство као до 1989, будите убијеђени да ни у швајцарској немају толики обим и предмете у школи и много мање се учи иако се цијели дан сједи у школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

10.03.2016 16:39

Жалосно је што ће млади испаштати.ЕУ им не призна дипломе,а у БИХ нема посла.Једино профитирају власници приватних факултета.

ОДГОВОРИТЕ