Видео: Најјачи изговор за кашњење у историји фудбала!

Рон Флар, свхативши да не стиже на време, пронашао је начин да насмеје и тренера и фудбалере АЗ Алкмара.

Фудбал 11.03.2016 | 08:40
Видео: Најјачи изговор за кашњење у историји фудбала!

Рон Флар није ни први, ни последњи спортиста који је закаснио на тренинг.

Али тешко да је било ко смислио оригиналнији начин да се извуче!

Овај 31-годишњи штопер на позајмици из Астон Виле, схватио је да не стиже на време на почетак тренинга у АЗ Алкмару и да ће га Јон ван ден Бром казнити у најмању руку уплаћивањем унапред одређене суме у "касицу прасицу".

Међутим, када је видео Флара у чему истрчава из свлачионице, ни строги Ван ден Бром није могао да остане озбиљан. Бивши репрезентативац Холандије и освајач бронзане медаље са последњег Светског првентва у Бразилу, истрчао је – ни мање ни више – одевен у пливачко одело и уредно затегнутим копачкама.

Иако се на видео снимку који је АЗ објавио на свом YоуТубе каналу не чује добро, холандски медији цитирају Флара, који је извињавајући се за кашњење рекао:

"Био сам на снимању".

Била то лаж или не, тек Флар је успео да омекша тренера, моментално поправи располежење у групи и, ипак, одради тренинг, а холандски клуб искористио је ову несвакидашњу сцену за бесплатан ПР. Ову причу објавили су многи светски медији, а ни ми нисмо одолели (иако знамо да постоји мала вероватноћа да је све смишљено и изрежирано).

Да ли ће Флара, ипак, кашњење коштати места у тиму за меч са Виљемом ИИ у суботу, сазнаћемо...

Иначе, АЗ Алкмар, противник Партизана у јесенас одиграној првој фази Лиге Европе, налази се после 26 кола на четвртом месту табеле Ередивизије. Први је ПСВ Ајндховен са 65, други Ајакс са 64, трећи Фајнорд са 43, колико има и АЗ, два више од Утрехта...

Флар је почео каријеру у АЗ Алкмару за који је играо од 2004. до 2006, потом је прешао у Фајнорд чији је дрес носио шест сезона, да би 2012. прешао у Астон Вилу, чији је и сада члан. Клуб из Бирмингема понудио је Флару продужетак уговора на крају прошле сезоне у којој је некако изборен опстанак, уз пласман у финале ФА купа (пораз од Арсенала од 0:4), али је он то одбио, тако да није играо све до децембра 2015.

Тада је прихватио да се врати у АЗ Алкмар на позајмицу од краја текуће сезоне и, очигледно, добро се тамо забавља.

Коментари / 0

Оставите коментар