Симоновић: Пресудно - не, најтеже - да!

Искусни крилни играч Звезде каже да Панатинаикос стиже у Београд "у великом налету".

Кошарка 11.03.2016 | 10:20
Симоновић: Пресудно - не, најтеже - да!

Црвена звезда је ове сезоне пред својим навијачима одиграла много великих утакмица и готово свака је носила епитет "веома важне". Само она против Бајерна била је "пресудна".

За предстојећи дуел са Панатинаикосом (петак, 20.00) може се рећи да је "најважнији" од "веома важних", јер се Топ 16 фаза ближи крају, а тим Александра Ђорђевића је директан ривал за треће место у Е групи (што не значи да су црвено-бели обезбедили четврту позицију, јер су Ефес и Дарушафака са по две победе мање још "у игри") и са пет тријумфа у последњих пет кола делује заиста импресивно.

"Мислим да ће утакмица у петак бити најтежа у досадашњем делу сезоне", каже Марко Симоновић.

"Панатинаикос игра сјајно, има одличну атмосферу и Александра Ђорђевића на клупи. Верујем да ћемо за победу морати да одиграмо најбољу утакмицу до сада, јер они су у великом налету и имају пар нових играча, који су им донели додатни квалитет и велику енергију".

Звезда је у првом делу Топ 16 фазе, када је ПАО деловао много слабије него данас, славила рутинску победу - 63:74.

''Утакмица у Арени биће потпуно другачија", констатовао је Симоновић.

Атињани имају скор 6-3 и свакако размишљају како да свргну Локомотиву Кубањ (7-2) са друге позиције, како би у четвртфиналу имали предност домаћег терена.

На другој страни, Звезда (5-4) првенствено жели пролаз у Топ 8, па макар и као четврта ишла на моћни ЦСКА. У том смислу ни евентуални пораз у петак не би имао погубно дејство.

"Можда не буде пресудна утакмица, али може много да нам донесе. Верујем да уз пуну концентрацију, максималан приступ и неописиву енергију коју ће нам улити навијачи можемо до успеха", завршио је Марко Симоновић.

Занимљиво је да ће се на две стране наћи петорица репрезентативаца Србије, од којих су сви осим Огњена Кузмића учествовали у освајању сребрне медаље на Светском првенству у Шпанији 2014. године.

Код домаћих Симоновић, Стефан Јовић и Владимир Штимац, код гостију Мирослав Радуљица. И, наравно, селектор Ђорђевић!

Коментари / 0

Оставите коментар