Simonović: Presudno - ne, najteže - da!

Iskusni krilni igrač Zvezde kaže da Panatinaikos stiže u Beograd "u velikom naletu".

Košarka 11.03.2016 | 10:20
Simonović: Presudno - ne, najteže - da!

Crvena zvezda je ove sezone pred svojim navijačima odigrala mnogo velikih utakmica i gotovo svaka je nosila epitet "veoma važne". Samo ona protiv Bajerna bila je "presudna".

Za predstojeći duel sa Panatinaikosom (petak, 20.00) može se reći da je "najvažniji" od "veoma važnih", jer se Top 16 faza bliži kraju, a tim Aleksandra Đorđevića je direktan rival za treće mesto u E grupi (što ne znači da su crveno-beli obezbedili četvrtu poziciju, jer su Efes i Darušafaka sa po dve pobede manje još "u igri") i sa pet trijumfa u poslednjih pet kola deluje zaista impresivno.

"Mislim da će utakmica u petak biti najteža u dosadašnjem delu sezone", kaže Marko Simonović.

"Panatinaikos igra sjajno, ima odličnu atmosferu i Aleksandra Đorđevića na klupi. Verujem da ćemo za pobedu morati da odigramo najbolju utakmicu do sada, jer oni su u velikom naletu i imaju par novih igrača, koji su im doneli dodatni kvalitet i veliku energiju".

Zvezda je u prvom delu Top 16 faze, kada je PAO delovao mnogo slabije nego danas, slavila rutinsku pobedu - 63:74.

''Utakmica u Areni biće potpuno drugačija", konstatovao je Simonović.

Atinjani imaju skor 6-3 i svakako razmišljaju kako da svrgnu Lokomotivu Kubanj (7-2) sa druge pozicije, kako bi u četvrtfinalu imali prednost domaćeg terena.

Na drugoj strani, Zvezda (5-4) prvenstveno želi prolaz u Top 8, pa makar i kao četvrta išla na moćni CSKA. U tom smislu ni eventualni poraz u petak ne bi imao pogubno dejstvo.

"Možda ne bude presudna utakmica, ali može mnogo da nam donese. Verujem da uz punu koncentraciju, maksimalan pristup i neopisivu energiju koju će nam uliti navijači možemo do uspeha", završio je Marko Simonović.

Zanimljivo je da će se na dve strane naći petorica reprezentativaca Srbije, od kojih su svi osim Ognjena Kuzmića učestvovali u osvajanju srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine.

Kod domaćih Simonović, Stefan Jović i Vladimir Štimac, kod gostiju Miroslav Raduljica. I, naravno, selektor Đorđević!

Komentari / 0

Ostavite komentar