Обилне падавине: Појачати мјере заштите

Управа цивилне заштите Републике Српске апеловала је да институције, колективи и грађани око ријеке Уне, Саве и Дрине предузму мјере заштите људи и материјалних добара с обзиром на то да се сутра и у петак, 11. марта, очекују обилније падавине у тим подручјима.

Република Српска 09.03.2016 | 23:00
Обилне падавине: Појачати мјере заштите

Из ове управе саопштено је да у Републичком хидрометеоролошком заводу предвиђају да се у наредна два дана на истоку очекује од 20 до 30 литара падавина по метру квадратном, на сјеверозападу и сјеверу, у ужем подручју око ријеке Саве између 40 и 50 литара по метру квадратном, а у појединим подручјима на сјеверозападу и мало више.

"С обзиром на прогнозирану количину падавина и тренутно стање водостаја ријека у Републици Српској можемо очекивати пораст водостаја ријеке Уне у доњем току и ријеке Саве која већ сада има повећан водостај. Треба обратити пажњу и на ријеку Дрину у чијем се средњем и доњем сливном подручју очекују повећане падавине", упозоравају из Републичке управе цивилне заштите.

Ова управа је у појачаном режиму заштите, информисаности и спремности.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

поплаве

10.03.2016 13:15

Треба народ оцекивати да це увести допринос за солидарност за поплаве и то мозда дупли,него онај сто је био због ранијих поплава.Иако је Уставни суд РС донио одлуку , да је ранији допринос био противуставан,нису народу вратили паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре поплаве

10.03.2016 15:49

Ђаво дође по xвије,кад-тад.

ОДГОВОРИТЕ