Obilne padavine: Pojačati mjere zaštite

Uprava civilne zaštite Republike Srpske apelovala je da institucije, kolektivi i građani oko rijeke Une, Save i Drine preduzmu mjere zaštite ljudi i materijalnih dobara s obzirom na to da se sutra i u petak, 11. marta, očekuju obilnije padavine u tim područjima.

Republika Srpska 09.03.2016 | 23:00
Obilne padavine: Pojačati mjere zaštite

Iz ove uprave saopšteno je da u Republičkom hidrometeorološkom zavodu predviđaju da se u naredna dva dana na istoku očekuje od 20 do 30 litara padavina po metru kvadratnom, na sjeverozapadu i sjeveru, u užem području oko rijeke Save između 40 i 50 litara po metru kvadratnom, a u pojedinim područjima na sjeverozapadu i malo više.

"S obzirom na prognoziranu količinu padavina i trenutno stanje vodostaja rijeka u Republici Srpskoj možemo očekivati porast vodostaja rijeke Une u donjem toku i rijeke Save koja već sada ima povećan vodostaj. Treba obratiti pažnju i na rijeku Drinu u čijem se srednjem i donjem slivnom području očekuju povećane padavine", upozoravaju iz Republičke uprave civilne zaštite.

Ova uprava je u pojačanom režimu zaštite, informisanosti i spremnosti.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

poplave

10.03.2016 13:15

Treba narod ocekivati da ce uvesti doprinos za solidarnost za poplave i to mozda dupli,nego onaj sto je bio zbog ranijih poplava.Iako je Ustavni sud RS donio odluku , da je raniji doprinos bio protivustavan,nisu narodu vratili pare.

ODGOVORITE
Name

Re poplave

10.03.2016 15:49

Đavo dođe po xvije,kad-tad.

ODGOVORITE