Тодорић: Џикић је играчима вратио вјеру!

Спортски директор Партизана подвукао је црту испод турбулентних шест месеци: "С обзиром на околности, боље није могло".

Кошарка 10.03.2016 | 19:00
Тодорић: Џикић је играчима вратио вјеру!

Од несрећног пораза у Ваљеву на старту АБА лиге 2015/16, до пораза након четири продужетка у Љубљани, који, касније се испоставило, није утицао на коначан пласман кошаркаша Партизана.

Црно-бели су остварили скор 12-14 и освојили пето место, што је почетком јануара, када су делили "фењер" са Игокеом и Сутјеском (6-12), био објективно највећи домет.

Четвртопласирана Мега је осам кола пре краја имала шест победа више и била практично недостижна...

Спортски директор Партизана Драган Тодорић сматра да је управо меч против Меге у Пиониру (78:85), три кола раније, био прекретница сезоне.

"У првом делу сезоне смо четири или пет утакмица изгубили на 'једну лопту', Џонс је дошао тек у осмом колу и очекивали смо да ћемо у другом делу играти боље, можда и напасти четврто место. Почели смо победом над Металцем, а онда је дошла утакмица која је одлучивала да ли ћемо бити у кругу кандидата за опстанак или кренути ка врху. Против Меге смо 27 минута играли одлично, водили 18 разлике, а онда је уследио стрмоглав пад и изгубили смо", присетио се Тодорић у разговору за "Спортски журнал".

Он каже да је тако изгубљен меч утицао да дође до "кратког споја" између играча и тадашњег тренера Петра Божића.

"Везали смо још три пораза и нешто је морало да се мења. Одлучили смо се на непопуларан потез, промену тренера, а Александар Џикић је, на срећу, прихватио да преузме тим. У ситуацији у којој смо били, мало тренера би то учинило. У Партизану сам више од 40 година, теже никад није било".

Партизан је под вођством некадашњег помоћника Душка Вујошевића, потом шефа струке Олимпије, Лијетувос Ритаса и Крке, постао озбиљан тим, што потврђују две победе над Црвеном звездом и једна над Цедевитом.

"Џикић је успео момцима да врати веру. После само два-три дана, то више нису били исти играчи. Од тима који се борио за опстанак, успели смо да завршимо АБА лигу на петом месту. С обзиром на околности, није могло боље. И Куп Кораћа смо одиграли изванредно, били близу трофеја коме се нико није надао на почетку сезоне".

"УСКОРО 'ТРАМВАЈ ЛИГА'"

Црно-беле до краја сезоне чека још домаћа Суперлига, за коју се не зна када ће почети, а наслућује се да ће силом прилика (Звезда и Мега у плеј-офу АБА лиге, Звезда у Топ 16 фази Евролиге са тенденцијом да уђе у четвртфинале, олимпијски квалификациони турнир) бити другачија него претходних сезона.

"Вероватно ће бити 'трамвај лига', играће се у двадесетак дана, у две групе по четири тима. Имаће значај само за оне који се боре да уђу у АБА лигу, а прваку ће само на меморандуму писати да има титулу више. Сада је морало овако, али нека буде за наук", истакао је Драган Тодорић у интервјуу за "Журнал".

Коментари / 0

Оставите коментар