Правосуђе БиХ и даље нетранспарентно

Шеф операција Америчке агенције за међународни развој /УСАИД/ Томас Мелија изјавио је да правосуђе не досеже ниво транспарентности и ефикасности који ЕУ очекује од БиХ на њеном путу европских интеграција.
Мелија је истакао да је корупција највећи проблем у БиХ који је кочи да крене напријед.

Босна и Херцеговина 09.03.2016 | 11:23
Правосуђе БиХ и даље нетранспарентно

"Са представницима власти, правосудног, али и цивилног сектора у БиХ сагледали смо протеклих дана проблем корупције који БиХ има, а који наставља да омета способност структура БиХ у привлачењу међународних инвестиција", рекао је Мелија за данашњи "Дневни аваз".

Он је истакао да је УСАИД у протеклих 13 година у БиХ инвестирао 40 милиона долара у сектор пољопривреде, наглашавајући да је то била инвестиција, а не милостиња.

"Више од половине породица у БиХ живи у руралним подручјима, а свака пета породица живи у сиромаштву. Зато је пољопривреда можда и једина економска прилика за побољшање стандарда тих породица које живе у руралним подручјима. Инвестиција у пољопривреду помоћ је породицама да изађу из сиромаштва", закључио је Мелија.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

драган

09.03.2016 10:41

Како није транспарентно. Све се зна. Хапси Србе, штити Бошњаке. Па зар сваки пут портпарол тужилаштва БиХ Грубишић не каже "истрага је у току". Па шта хоћете више. То је та транспарентност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

09.03.2016 10:43

Референдум и укинути!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.03.2016 11:21

Какво црно правосудје ово је циркус оно није ни П од правосудја више личе на племена у Африци

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДСН

09.03.2016 11:41

КРИТИКОВАТИ, А УЦЕСТВОВАТИ ПРЕТХОДНО У "КРОЈЕЊУ КАПЕ" НИЈЕ У РЕДУ. НИЈЕ ЛАКО САДАСЊЕМ ГЛАВНОМ ТУЗИОЦУ И ДИРЕКТОРУ СИПЕ ИСПРАВЉАТИ НЕСТО СТО ДВИЈЕ ДЕЦЕНИЈЕ НИЈЕ ФУНКЦИОНИСАЛО. САДА КАД СЕ НАЗИРЕ "ЗРАЦАК ПРАВДЕ И ПРАНЕ ДРЗАВЕ" У БиХ ПАМЕТУЈЕ СЕ. СТА СЕ ЗЕЛИ??? БОЉЕ ВАМ ЈЕ ПОДРЗИТЕ ГЛАВНОГ ТУЗИОЦА И ДИРЕКТОРА СИПЕ. АКО ИХ ПОДРЗАВА ВЕЦИНА ГРАДЈАНА У БиХ ПОДРЗИТЕ И ВИ, А НЕ ДА ПОДЛО КРИТИКУЈЕТЕ. ИМА НАС ДОМАЦИХ У БИХ ПАЕТНИЈИХ ОД ВАС!!! П.С. НЕКЕ ПОЛИТИЦАРЕ ИЗ АФЕРА СТЕ ВИ ДОВЕЛИ, А САДА СЕ ЈАВЉАТЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ