Pravosuđe BiH i dalje netransparentno

Šef operacija Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ Tomas Melija izjavio je da pravosuđe ne doseže nivo transparentnosti i efikasnosti koji EU očekuje od BiH na njenom putu evropskih integracija.
Melija je istakao da je korupcija najveći problem u BiH koji je koči da krene naprijed.

Bosna i Hercegovina 09.03.2016 | 11:23
Pravosuđe BiH i dalje netransparentno

"Sa predstavnicima vlasti, pravosudnog, ali i civilnog sektora u BiH sagledali smo proteklih dana problem korupcije koji BiH ima, a koji nastavlja da ometa sposobnost struktura BiH u privlačenju međunarodnih investicija", rekao je Melija za današnji "Dnevni avaz".

On je istakao da je USAID u proteklih 13 godina u BiH investirao 40 miliona dolara u sektor poljoprivrede, naglašavajući da je to bila investicija, a ne milostinja.

"Više od polovine porodica u BiH živi u ruralnim područjima, a svaka peta porodica živi u siromaštvu. Zato je poljoprivreda možda i jedina ekonomska prilika za poboljšanje standarda tih porodica koje žive u ruralnim područjima. Investicija u poljoprivredu pomoć je porodicama da izađu iz siromaštva", zaključio je Melija.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

dragan

09.03.2016 10:41

Kako nije transparentno. Sve se zna. Hapsi Srbe, štiti Bošnjake. Pa zar svaki put portparol tužilaštva BiH Grubišić ne kaže "istraga je u toku". Pa šta hoćete više. To je ta transparentnost.

ODGOVORITE
Name

Joja

09.03.2016 10:43

Referendum i ukinuti!

ODGOVORITE
Name

Md

09.03.2016 11:21

Kakvo crno pravosudje ovo je cirkus ono nije ni P od pravosudja više liče na plemena u Africi

ODGOVORITE
Name

SDSN

09.03.2016 11:41

KRITIKOVATI, A UCESTVOVATI PRETHODNO U "KROJENJU KAPE" NIJE U REDU. NIJE LAKO SADASNJEM GLAVNOM TUZIOCU I DIREKTORU SIPE ISPRAVLJATI NESTO STO DVIJE DECENIJE NIJE FUNKCIONISALO. SADA KAD SE NAZIRE "ZRACAK PRAVDE I PRANE DRZAVE" U BiH PAMETUJE SE. STA SE ZELI??? BOLJE VAM JE PODRZITE GLAVNOG TUZIOCA I DIREKTORA SIPE. AKO IH PODRZAVA VECINA GRADJANA U BiH PODRZITE I VI, A NE DA PODLO KRITIKUJETE. IMA NAS DOMACIH U BIH PAETNIJIH OD VAS!!! P.S. NEKE POLITICARE IZ AFERA STE VI DOVELI, A SADA SE JAVLJATE!!!

ODGOVORITE