НФЛ - видео: Пензионисао се и "Мегатрон" Џонсон!

Љубитељи америчког фудбала остали су без још једне звезде, након Пејтона Менинга у пензију је отишао и Калвин Џонсон.

Остали спортови 10.03.2016 | 15:00
НФЛ - видео: Пензионисао се и "Мегатрон" Џонсон!

Рисивер који је био познат под надимком "Мегатрон" окончао је каријеру после само девет сезона у НФЛ.

Џонсон је у последњих пет сезона имао огромне проблеме са разним повредама, од скочног зглоба до прстију шаке, па је одлучио да заврши каријеру већ у 30. години.

Џонсон се одрекао 24 милиона долара колико је требало да заради следеће сезоне, показавши да разлог за одлазак нису спекулације о могућем отказу у Детроит Лајонсима.

Навијачи тима из града мотора, који је са Џонсоном имао и сјајне и очајне сезоне, овим су се присетили 1999. године када је легендарни ранинбек Бери Сендерс такође неочекивано одлучио да се пензионише.

"Мегатрон" је од доласка у НФЛ као други пик на драфту 2007. године са Џорџја Тека остварио 731 хватање за 11.619 јарди и 83 тачдауна.

Он је 2012. поставио НФЛ рекорд са највише ухваћених јарди у једној сезони, са 1.964, а има и други најбољи учинак у једној утакмици са 329 јарди.

Иако је током каријере углавном играо са непоузданим квортербековима, скупио је шест узастопних сезона са најмање 1.000 јарди и издвојио се као један од најбољих рисивера лиге у овом веку.

Да ли ће завршити у Кући славних је питање за дебату, јер упркос сјајној индивидуалној статистици нема дуговечност нити иједну плеј-оф победу за Лајонсима.

Коментари / 0

Оставите коментар