NFL - video: Penzionisao se i "Megatron" Džonson!

Ljubitelji američkog fudbala ostali su bez još jedne zvezde, nakon Pejtona Meninga u penziju je otišao i Kalvin Džonson.

Ostali sportovi 10.03.2016 | 15:00
NFL - video: Penzionisao se i "Megatron" Džonson!

Risiver koji je bio poznat pod nadimkom "Megatron" okončao je karijeru posle samo devet sezona u NFL.

Džonson je u poslednjih pet sezona imao ogromne probleme sa raznim povredama, od skočnog zgloba do prstiju šake, pa je odlučio da završi karijeru već u 30. godini.

Džonson se odrekao 24 miliona dolara koliko je trebalo da zaradi sledeće sezone, pokazavši da razlog za odlazak nisu spekulacije o mogućem otkazu u Detroit Lajonsima.

Navijači tima iz grada motora, koji je sa Džonsonom imao i sjajne i očajne sezone, ovim su se prisetili 1999. godine kada je legendarni raninbek Beri Senders takođe neočekivano odlučio da se penzioniše.

"Megatron" je od dolaska u NFL kao drugi pik na draftu 2007. godine sa Džordžja Teka ostvario 731 hvatanje za 11.619 jardi i 83 tačdauna.

On je 2012. postavio NFL rekord sa najviše uhvaćenih jardi u jednoj sezoni, sa 1.964, a ima i drugi najbolji učinak u jednoj utakmici sa 329 jardi.

Iako je tokom karijere uglavnom igrao sa nepouzdanim kvorterbekovima, skupio je šest uzastopnih sezona sa najmanje 1.000 jardi i izdvojio se kao jedan od najboljih risivera lige u ovom veku.

Da li će završiti u Kući slavnih je pitanje za debatu, jer uprkos sjajnoj individualnoj statistici nema dugovečnost niti ijednu plej-of pobedu za Lajonsima.

Komentari / 0

Ostavite komentar