Србија: Ноћ протекла мирно, вода се повлачи

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да је ноћ у Србији, која је погођена поплавама, протекла мирно и да није било нових падавина, али да су све надлежне службе у приправности.

Србија 09.03.2016 | 10:55
Србија: Ноћ протекла мирно, вода се повлачи

Марић је рекао да се у овом тренутку вода повлачи, негдје брже, а негдје спорије.

"Црпљење воде у Лучанима не може да се уради бар још седам до 10 дана. Ова ноћ је ноћ предаха, ситуација је била мирна и није било падавина", рекао је Марић за Радио-телевизију Србије.

Наводећи да је јуче формиран Оперативни штаб Републичког штаба за ванредне ситуације, он је објаснио да ће током дана бити дефинисане кризне тачке и подигнута приправност свих снага.

"Имаћемо пресек и не треба крити од грађана. Неодговорно је правити се да не постоји могућност да дође до озбиљнијих дешавања", рекао је Марић.

Он је упозорио да општине које су већ погођене поплавама треба да се припреме за нови период обилних падавина које очекују Србију у наредним данима.

"Код њих је већ ванредна ситуација и у свих 15 општина биће упућене додатне снаге", најавио је Марић.

Он је додао да руска временска прогноза за Србију предвиђа 80 до 100 литара падавина у периоду од 10. до 11. марта, али да су прогнозе Републичког хидрометеоролошког завода Србије знатно ниже.

Марић, међутим, указује да је проблем у томе што је огромна количина воде већ пала и истиче да ће до краја прољећа бити задржано стање пуне приправности.

Коментари / 0

Оставите коментар