Srbija: Noć protekla mirno, voda se povlači

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je noć u Srbiji, koja je pogođena poplavama, protekla mirno i da nije bilo novih padavina, ali da su sve nadležne službe u pripravnosti.

Srbija 09.03.2016 | 10:55
Srbija: Noć protekla mirno, voda se povlači

Marić je rekao da se u ovom trenutku voda povlači, negdje brže, a negdje sporije.

"Crpljenje vode u Lučanima ne može da se uradi bar još sedam do 10 dana. Ova noć je noć predaha, situacija je bila mirna i nije bilo padavina", rekao je Marić za Radio-televiziju Srbije.

Navodeći da je juče formiran Operativni štab Republičkog štaba za vanredne situacije, on je objasnio da će tokom dana biti definisane krizne tačke i podignuta pripravnost svih snaga.

"Imaćemo presek i ne treba kriti od građana. Neodgovorno je praviti se da ne postoji mogućnost da dođe do ozbiljnijih dešavanja", rekao je Marić.

On je upozorio da opštine koje su već pogođene poplavama treba da se pripreme za novi period obilnih padavina koje očekuju Srbiju u narednim danima.

"Kod njih je već vanredna situacija i u svih 15 opština biće upućene dodatne snage", najavio je Marić.

On je dodao da ruska vremenska prognoza za Srbiju predviđa 80 do 100 litara padavina u periodu od 10. do 11. marta, ali da su prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije znatno niže.

Marić, međutim, ukazuje da je problem u tome što je ogromna količina vode već pala i ističe da će do kraja proljeća biti zadržano stanje pune pripravnosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar