Николић: Путину могу рећи све своје тајне

Председник Томислав Николић каже да према Владимиру Путину осећа пријатељство и да може да му открије све своје тајне и проблеме.

Србија 09.03.2016 | 07:45
Николић: Путину могу рећи све своје тајне

"Не знам шта председник Путин осећа према мени, али могу да кажем шта ја мислим о њему и нашем односу. То је потпуно отворено пријатељство, до те мере да ја могу слободно да му откријем своје тајне и проблеме и затражим савет од њега. То је однос пун разумевања", рекао је председник Србије Томислав Николић.

У интервјуу за руске медије уочи посете Русији, где ће му бити уручена награда Међународног Фонда јединства православних народа, Николић је изразио уверење да су Путин и он у свој однос заправо прелили односе српске и руске нације.

"Верујем да први пут српски и руски председник могу да разговарају на исти начин као и просечан Србин и Рус, који су се срели у Србији, Русији или било где у свету. Обојица веома добро познајемо историју наших нација и њихове међусобне односе", казао је Николић.

Николић је навео да је Русија одувек била бранитељ српског народа и да је из тога изронила српска љубав према Русији.

"Та љубав није базирана на економским односима, већ искључиво на чињеници да је Русија увек била уз Србију када год је нашој земљи то било потребно. Србија је увек патила када Русије није било у близини, или у временима када Русија није била довољно јака да заштити ни саму себе, што је био случај у периоду пре доласка председника Путина на чело земље", навео је председник Србије.

Он је истакао да Србија и Русија имају ексклузивне политичке односе и да је то због тога што Русија разуме Србију. Николић сматра да би Србији био неопходан референдум о могућем уласку у НАТО, али сумња да би прошао.

"Одмах да вам кажем - нама није неопходан референдум за разноразне споразуме, али о питању могућег уласка у НАТО био би неопходан. Ја сам присталица тога да то питање буде на референдуму, али оно не може да прође", рекао је Николић.

Русија зна да Срби неће у НАТО

Председник Србије каже да ратификација споразума са НАТО-ом није пореметила баланс између Истока и Запада јер тог баланса никад није ни било - увек је НАТО имао више могућности да са администрацијом у Србији оствари нешто.

"Мислим да је Русима довољно кад кажемо да нећемо да уђемо у НАТО и да Русија, као озбиљна земља, уопште не проверава јесмо ли у истом проценту повезани са Москвом и са НАТО. Русија зна да грађани Србије не желе да Србија буде у НАТО и да није опасно ако се баш о свему не договоримо. Она то никада не потенцира" истакао је Николић.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Игор

09.03.2016 11:57

Дај будали власт и сваста цес цути и видјети. Какав народ таква власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо64

09.03.2016 21:11

Види папка како му дрзи капут,па из респекта на године он би требо теби дрзати капут а не ти њему утеро ти Медведев.ПС:Немој му откривати оно са Кацавендом мозе се наљутити.

ОДГОВОРИТЕ