Nikolić: Putinu mogu reći sve svoje tajne

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da prema Vladimiru Putinu oseća prijateljstvo i da može da mu otkrije sve svoje tajne i probleme.

Srbija 09.03.2016 | 07:45
Nikolić: Putinu mogu reći sve svoje tajne

"Ne znam šta predsednik Putin oseća prema meni, ali mogu da kažem šta ja mislim o njemu i našem odnosu. To je potpuno otvoreno prijateljstvo, do te mere da ja mogu slobodno da mu otkrijem svoje tajne i probleme i zatražim savet od njega. To je odnos pun razumevanja", rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U intervjuu za ruske medije uoči posete Rusiji, gde će mu biti uručena nagrada Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Nikolić je izrazio uverenje da su Putin i on u svoj odnos zapravo prelili odnose srpske i ruske nacije.

"Verujem da prvi put srpski i ruski predsednik mogu da razgovaraju na isti način kao i prosečan Srbin i Rus, koji su se sreli u Srbiji, Rusiji ili bilo gde u svetu. Obojica veoma dobro poznajemo istoriju naših nacija i njihove međusobne odnose", kazao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je Rusija oduvek bila branitelj srpskog naroda i da je iz toga izronila srpska ljubav prema Rusiji.

"Ta ljubav nije bazirana na ekonomskim odnosima, već isključivo na činjenici da je Rusija uvek bila uz Srbiju kada god je našoj zemlji to bilo potrebno. Srbija je uvek patila kada Rusije nije bilo u blizini, ili u vremenima kada Rusija nije bila dovoljno jaka da zaštiti ni samu sebe, što je bio slučaj u periodu pre dolaska predsednika Putina na čelo zemlje", naveo je predsednik Srbije.

On je istakao da Srbija i Rusija imaju ekskluzivne političke odnose i da je to zbog toga što Rusija razume Srbiju. Nikolić smatra da bi Srbiji bio neophodan referendum o mogućem ulasku u NATO, ali sumnja da bi prošao.

"Odmah da vam kažem - nama nije neophodan referendum za raznorazne sporazume, ali o pitanju mogućeg ulaska u NATO bio bi neophodan. Ja sam pristalica toga da to pitanje bude na referendumu, ali ono ne može da prođe", rekao je Nikolić.

Rusija zna da Srbi neće u NATO

Predsednik Srbije kaže da ratifikacija sporazuma sa NATO-om nije poremetila balans između Istoka i Zapada jer tog balansa nikad nije ni bilo - uvek je NATO imao više mogućnosti da sa administracijom u Srbiji ostvari nešto.

"Mislim da je Rusima dovoljno kad kažemo da nećemo da uđemo u NATO i da Rusija, kao ozbiljna zemlja, uopšte ne proverava jesmo li u istom procentu povezani sa Moskvom i sa NATO. Rusija zna da građani Srbije ne žele da Srbija bude u NATO i da nije opasno ako se baš o svemu ne dogovorimo. Ona to nikada ne potencira" istakao je Nikolić.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Igor

09.03.2016 11:57

Daj budali vlast i svasta ces cuti i vidjeti. Kakav narod takva vlast.

ODGOVORITE
Name

Pero64

09.03.2016 21:11

Vidi papka kako mu drzi kaput,pa iz respekta na godine on bi trebo tebi drzati kaput a ne ti njemu utero ti Medvedev.PS:Nemoj mu otkrivati ono sa Kacavendom moze se naljutiti.

ODGOVORITE