ЛШ: Реал поново 2:0, Ширле овјерио пролаз Волфсбурга!

Промашише људи - СВЕ! Ромина игра за поштовање и зицери које Роналдо не прашта! У реваншу осмине финала Лиге шампиона, краљевски клуб бољи од Вучице - 2:0. Најбољи аргумент за затворену Лигу шампиона: Волфзбург - Гент 1:0! Андре Ширле је био једини стрелац, али нисмо видели много тога занимљивог на Фолксваген арени.

Фудбал 08.03.2016 | 23:15
ЛШ: Реал поново 2:0, Ширле овјерио пролаз Волфсбурга!

Реал је после 0:2 у Риму, истим резултатом савладао Рому на свом стадиону, у утакмици у којој су гости промашили неколико невероватних прилика.

Казна је стигла у само неколико минута, средином другог полувремена – Кристијано Роналдо је побегао ривалима и искористио асистенцију Лукаса Васкеса, да би неколико тренутака касније омогућио Хамесу Родригесу да постави коначан резултат.

У Волфсбургу није виђена толико интересантна утакмица, али је домаћи тим после 2:3 у Генту, сада славио минималним резултатом.

Дилеме око победника двомеча осмине финала најјачег европског клупског такмичења отклонио је Андре Ширле, поготком у 74. минуту.

Оде Реал у четвртфинале. Чинило се да је посао завршио још у Риму (добио 2:0), а заправо је морао поштено да се презноји и у реваншу. Или су то учинили његови навијачи запрепашћено гледајући како Рома, као ниједан тим ове сезоне на Сантјаго Бернанеу, маши несхватљиво и сама себи сужава стазу која се и пре вечерашњих 90 минута чинила узаном. На крају, пут у наредну рунди прокршио је Кристијано Роналдо, који је голом и асистенцијом казнио Италијане за фестивал очајних потеза у завршници - 2:0 (0:0).

Реванш у Шпанији преломљен је средином другог полувремена. И то у размаку од само четири минута. Најпре је, само што је крочио на терен, Лукас Васкез центрирао на петерац, а Роналдо постигао 90. гол у Лиги шампиона (убедљво је први на листи), да би практично у наредном опасном нападу домаћина показао да није баш толико себичан каквим га многи сматрају, проиграо је Хамеса Родригеза, а Колумбијац ставио тачку на утакмицу у којој је тим Лучана Спалетија заслужио макар да уведе домаћина у проблем.

Можда и више од тога.

Оно што су Римљани урадили вечерас у Шпанији требало би да се извучава на катедрама за фудбал. И то из два предмета. Прво: како играти у гостима после пораза код куће. А друго: како не би требало реаговати у туђем казненом простору. Одважила се Вучица да офанзивним стилом, какав примењује од доласка Спалетија, притисне Реал, гура лопту на крило, посебно десно, где је деловао Мохамед Салах, брзином „ломи“ играче домаћег састава и све је то добро деловало до завршног ударца.

Кад је „само“ требало да сместе лопту иза леђа Кејлора Наваса, фудбалери Роме деловали су као уплашена дечица пред неколико година старијим момцима на школском игралишту. У страху, са мањком самопоууздања, од прве велике прилике која се указала Едину Џеку, сваку следећу траћили су као пијани милионер доларе.

Машили су редом још Салах (двапут), Кејта, Флоренци (који је пред крај погодио и стативу), Манолас. То су само оне највеће шансе за Италијане. А њима је обично и „пола“ шансе довољно да задају смртоносни ударац ривалу. Овога пута није ишло.

Било би, стварно, превише, да се Рома са пет великих промашаја извуче, па ју је врло брзо казнио најбољи играч Реала, Кристијано Роналдо. Његов погодак у 64. минуту био је 13. ове сезоне у Лигу шампиона и 40. у свим такмичењима (шести пут узастопно).

Подаци за поштовање.

Андре Ширле је био једини стрелац, али нисмо видели много тога занимљивог на Фолксваген арени.

Велики смо противници идеје богатих да оформе Лигу шампиона у којој би играла само највећа имена, без обзира на резултат, али ако постоји аргумент којим би могла да се оправда теза да није баш свакоме место у самом крему европске елите онда је он био оличен у вечерашњем сусрету Волфзбурга и Гента. На Фолксваген Арени доста трчања, мало фудбала и прилично монотоних 1:0, не толико због коначног резултата, већ због свега што су ривали приказали на терену.

А нису приказали много. Напротив. Немци су после победе од 3:2 у првом мечу знали да су Генту неопходна бар два гола не би ли имао макар чему да се нада, па су радо прихватили понуду гостију да му препусте лопту и смирено се ушушкају на сопственој половини терена. Разумљив потез Волфзбурга, оно што је "убило" утакмицу била је неспособност Гента да пробије тај бедем пред Коеном Кастелсом. Па чак и да по њему озбиљније загребе.

Игра која је савршено одговарала домаћем тиму, па смо пуних 70 и кусур минута углавном гледали лопту како иде од једног до другог казненог простора. Све док Јулијан Дракслер коначно није пробио поред неопрезног Нане Асареа по десном боку и асистирао Андреу Ширлеу на петерцу за 1:0.

Волфзбург потпуно заслужено иде даље, са друге стране сам пласман у осмину финала Лиге шампиона вероватно је премашио и најоптимистичнија очекивања у храбром, али ипак овом нивоу недораслом Генту. Доста је и било.

 

Коментари / 0

Оставите коментар