LŠ: Real ponovo 2:0, Širle ovjerio prolaz Volfsburga!

Promašiše ljudi - SVE! Romina igra za poštovanje i ziceri koje Ronaldo ne prašta! U revanšu osmine finala Lige šampiona, kraljevski klub bolji od Vučice - 2:0. Najbolji argument za zatvorenu Ligu šampiona: Volfzburg - Gent 1:0! Andre Širle je bio jedini strelac, ali nismo videli mnogo toga zanimljivog na Folksvagen areni.

Fudbal 08.03.2016 | 23:15
LŠ: Real ponovo 2:0, Širle ovjerio prolaz Volfsburga!

Real je posle 0:2 u Rimu, istim rezultatom savladao Romu na svom stadionu, u utakmici u kojoj su gosti promašili nekoliko neverovatnih prilika.

Kazna je stigla u samo nekoliko minuta, sredinom drugog poluvremena – Kristijano Ronaldo je pobegao rivalima i iskoristio asistenciju Lukasa Vaskesa, da bi nekoliko trenutaka kasnije omogućio Hamesu Rodrigesu da postavi konačan rezultat.

U Volfsburgu nije viđena toliko interesantna utakmica, ali je domaći tim posle 2:3 u Gentu, sada slavio minimalnim rezultatom.

Dileme oko pobednika dvomeča osmine finala najjačeg evropskog klupskog takmičenja otklonio je Andre Širle, pogotkom u 74. minutu.

Ode Real u četvrtfinale. Činilo se da je posao završio još u Rimu (dobio 2:0), a zapravo je morao pošteno da se preznoji i u revanšu. Ili su to učinili njegovi navijači zaprepašćeno gledajući kako Roma, kao nijedan tim ove sezone na Santjago Bernaneu, maši neshvatljivo i sama sebi sužava stazu koja se i pre večerašnjih 90 minuta činila uzanom. Na kraju, put u narednu rundi prokršio je Kristijano Ronaldo, koji je golom i asistencijom kaznio Italijane za festival očajnih poteza u završnici - 2:0 (0:0).

Revanš u Španiji prelomljen je sredinom drugog poluvremena. I to u razmaku od samo četiri minuta. Najpre je, samo što je kročio na teren, Lukas Vaskez centrirao na peterac, a Ronaldo postigao 90. gol u Ligi šampiona (ubedljvo je prvi na listi), da bi praktično u narednom opasnom napadu domaćina pokazao da nije baš toliko sebičan kakvim ga mnogi smatraju, proigrao je Hamesa Rodrigeza, a Kolumbijac stavio tačku na utakmicu u kojoj je tim Lučana Spaletija zaslužio makar da uvede domaćina u problem.

Možda i više od toga.

Ono što su Rimljani uradili večeras u Španiji trebalo bi da se izvučava na katedrama za fudbal. I to iz dva predmeta. Prvo: kako igrati u gostima posle poraza kod kuće. A drugo: kako ne bi trebalo reagovati u tuđem kaznenom prostoru. Odvažila se Vučica da ofanzivnim stilom, kakav primenjuje od dolaska Spaletija, pritisne Real, gura loptu na krilo, posebno desno, gde je delovao Mohamed Salah, brzinom „lomi“ igrače domaćeg sastava i sve je to dobro delovalo do završnog udarca.

Kad je „samo“ trebalo da smeste loptu iza leđa Kejlora Navasa, fudbaleri Rome delovali su kao uplašena dečica pred nekoliko godina starijim momcima na školskom igralištu. U strahu, sa manjkom samopouuzdanja, od prve velike prilike koja se ukazala Edinu Džeku, svaku sledeću traćili su kao pijani milioner dolare.

Mašili su redom još Salah (dvaput), Kejta, Florenci (koji je pred kraj pogodio i stativu), Manolas. To su samo one najveće šanse za Italijane. A njima je obično i „pola“ šanse dovoljno da zadaju smrtonosni udarac rivalu. Ovoga puta nije išlo.

Bilo bi, stvarno, previše, da se Roma sa pet velikih promašaja izvuče, pa ju je vrlo brzo kaznio najbolji igrač Reala, Kristijano Ronaldo. Njegov pogodak u 64. minutu bio je 13. ove sezone u Ligu šampiona i 40. u svim takmičenjima (šesti put uzastopno).

Podaci za poštovanje.

Andre Širle je bio jedini strelac, ali nismo videli mnogo toga zanimljivog na Folksvagen areni.

Veliki smo protivnici ideje bogatih da oforme Ligu šampiona u kojoj bi igrala samo najveća imena, bez obzira na rezultat, ali ako postoji argument kojim bi mogla da se opravda teza da nije baš svakome mesto u samom kremu evropske elite onda je on bio oličen u večerašnjem susretu Volfzburga i Genta. Na Folksvagen Areni dosta trčanja, malo fudbala i prilično monotonih 1:0, ne toliko zbog konačnog rezultata, već zbog svega što su rivali prikazali na terenu.

A nisu prikazali mnogo. Naprotiv. Nemci su posle pobede od 3:2 u prvom meču znali da su Gentu neophodna bar dva gola ne bi li imao makar čemu da se nada, pa su rado prihvatili ponudu gostiju da mu prepuste loptu i smireno se ušuškaju na sopstvenoj polovini terena. Razumljiv potez Volfzburga, ono što je "ubilo" utakmicu bila je nesposobnost Genta da probije taj bedem pred Koenom Kastelsom. Pa čak i da po njemu ozbiljnije zagrebe.

Igra koja je savršeno odgovarala domaćem timu, pa smo punih 70 i kusur minuta uglavnom gledali loptu kako ide od jednog do drugog kaznenog prostora. Sve dok Julijan Draksler konačno nije probio pored neopreznog Nane Asarea po desnom boku i asistirao Andreu Širleu na petercu za 1:0.

Volfzburg potpuno zasluženo ide dalje, sa druge strane sam plasman u osminu finala Lige šampiona verovatno je premašio i najoptimističnija očekivanja u hrabrom, ali ipak ovom nivou nedoraslom Gentu. Dosta je i bilo.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar