ФА Куп: Арсенал преко Хала до 1/4-финала!

Жиру наштеловао нишан, Волкот ударио глазуру - Арсенал у четвртфиналу, у свлачионици као у ратној болници! По два гола француског и енглеског репрезентативца за убедљивих 4:0 против Хала.

Фудбал 08.03.2016 | 22:15
ФА Куп: Арсенал преко Хала до 1/4-финала!

Елдин Јакуповић је блистао у првом мечу, али није било реално да Хал Сити издржи силне налете Арсенала само захваљујући расположеном голману. Посебно не зато што је Оливије Жиру наместио нишанске справе и са два гола погурао Тобждије до победе од 4:0 и пласмана у четвртфинале ФА купа у коме ће лондонски тим за противника имати Вотфорд.

Хал је сам себи пуцао у колена. Тачније, учинио је то Дејвид Мејлер. Одолевали су домаћи све до 41. минута, а онда је Мејлер одлучио да ничим изазван проигра Жируа на петерцу. Као да су саиграчи, а не противници. Дан после рођења сина Жиру је очигледно био добро расположен. Искористио је поклон и означио почетак Халовог краја. Пре тог гола Француз је “тиховао“ пуних 774 минута. Вечерас је све надокнадио. У 71. минуту било је јасно да Арсенал иде даље. Тио Волкот је са десног крила послао лопту, а Жиру је измакао пажњи чувара и дуплирао предност гостујућег тима.

Најлепши потез меча, додуше, није био Жируово дело. Није чак ни дело Тија Волкота, стрелца трећег и четвртог поготка на Кингстон Комјуникејшнс стадиону. Била је то савршена асистенција Џоела Кемпбела у стилу Месута Озила. Смирен кас и прецизан пас кроз тројица противничких фудбалера. Волкоту је преостало да обави лакши део посла и повиси предност на 3:0. У самом финишу још један прецизан ударац Волкота као шлаг на торту.

Арсенал, дакле, међу осам најбољих у Купу. Али стигао је и рачун на наплату. Рачун који би могао скупо да кошта изабранике Арсена Венгера пре свега у борби за шампионску титулу. Већ у 33. минуту Пер Мертезакер је морао ван игре због повреде, у 57. је поклекао и Арон Ремзи. Од раније су ван строја Лоран Кошћелни, голман Петр Чех, везисти Санти Казорла, Алекс Окслејд Чембрлен, Томаш Росицки и Џек Вилшир. Испостави ли се да су и Мертезакер и Рамзи у иоле озбиљним проблемима Венгер ће имати велике муке да састави стартних 11.

Кад је ФА куп у питању, парови четвртфинала су:

Петак:

Рединг - Кристал Палас

Субота:
Евертон - Челси

Недеља:
Арсенал - Вотфорд
Манчестер јунајтед - Вест Хем

Коментари / 0

Оставите коментар