FA Kup: Arsenal preko Hala do 1/4-finala!

Žiru naštelovao nišan, Volkot udario glazuru - Arsenal u četvrtfinalu, u svlačionici kao u ratnoj bolnici! Po dva gola francuskog i engleskog reprezentativca za ubedljivih 4:0 protiv Hala.

Fudbal 08.03.2016 | 22:15
FA Kup: Arsenal preko Hala do 1/4-finala!

Eldin Jakupović je blistao u prvom meču, ali nije bilo realno da Hal Siti izdrži silne nalete Arsenala samo zahvaljujući raspoloženom golmanu. Posebno ne zato što je Olivije Žiru namestio nišanske sprave i sa dva gola pogurao Tobždije do pobede od 4:0 i plasmana u četvrtfinale FA kupa u kome će londonski tim za protivnika imati Votford.

Hal je sam sebi pucao u kolena. Tačnije, učinio je to Dejvid Mejler. Odolevali su domaći sve do 41. minuta, a onda je Mejler odlučio da ničim izazvan proigra Žirua na petercu. Kao da su saigrači, a ne protivnici. Dan posle rođenja sina Žiru je očigledno bio dobro raspoložen. Iskoristio je poklon i označio početak Halovog kraja. Pre tog gola Francuz je “tihovao“ punih 774 minuta. Večeras je sve nadoknadio. U 71. minutu bilo je jasno da Arsenal ide dalje. Tio Volkot je sa desnog krila poslao loptu, a Žiru je izmakao pažnji čuvara i duplirao prednost gostujućeg tima.

Najlepši potez meča, doduše, nije bio Žiruovo delo. Nije čak ni delo Tija Volkota, strelca trećeg i četvrtog pogotka na Kingston Komjunikejšns stadionu. Bila je to savršena asistencija Džoela Kempbela u stilu Mesuta Ozila. Smiren kas i precizan pas kroz trojica protivničkih fudbalera. Volkotu je preostalo da obavi lakši deo posla i povisi prednost na 3:0. U samom finišu još jedan precizan udarac Volkota kao šlag na tortu.

Arsenal, dakle, među osam najboljih u Kupu. Ali stigao je i račun na naplatu. Račun koji bi mogao skupo da košta izabranike Arsena Vengera pre svega u borbi za šampionsku titulu. Već u 33. minutu Per Mertezaker je morao van igre zbog povrede, u 57. je poklekao i Aron Remzi. Od ranije su van stroja Loran Košćelni, golman Petr Čeh, vezisti Santi Kazorla, Aleks Okslejd Čembrlen, Tomaš Rosicki i Džek Vilšir. Ispostavi li se da su i Mertezaker i Ramzi u iole ozbiljnim problemima Venger će imati velike muke da sastavi startnih 11.

Kad je FA kup u pitanju, parovi četvrtfinala su:

Petak:

Reding - Kristal Palas

Subota:
Everton - Čelsi

Nedelja:
Arsenal - Votford
Mančester junajted - Vest Hem

Komentari / 0

Ostavite komentar