Да ли се Клоп огрешио о Бентекеа?!

Даје ретко, али кад је важно! Ове сезоне Белгијанац је директан “кривац“ за 13 бодова Ливерпула.

Фудбал 10.03.2016 | 12:40
Да ли се Клоп огрешио о Бентекеа?!

Данијел Стариџ као први пик кад је фит, па онда Дивок Ориги, барем у последње време, и Кристијан Бентеке тек као трећи избор Јиргена Клопа у нападу Ливерпула. Са ценом од 40.000.000 евра више је него јасно да је Белгијанац подбацио на Енфилду, али има и оних који сматрају да га је Јирген Клоп неправедно запоставио корпулентног нападача.

Рецимо, Џејми Реднап, бивши везиста Редса, који је у колумни у Дејли Мејлу стао у одбрану 25-годишњег фудбалера.

"Није му лако ове сезоне. Јасно је да га Јирген Клоп не цени превише, али сигурно се није жалио када је овај давао вредне голове. Бентекеови су вредели девет бодова, без њих Ливерпул би био тек 14. на табели", каже Реднап, иако га чињенице демантују.

Бентеке је, наиме, директан “кривац“ за најмање 13 Ливерпулових бодова с обзиром на то да је био стрелац у минималцима над Борнмутом, Лестером и Сандерлендо, те да је изнудио пенал и дао победнички погодакј против Кристал Паласа. Био је и једини стрелац за Ливерпул у ремију са Саутемптоном (1:1), а могли бисмо да му припишемо и велике заслуге за 3:1 против Челсија када је победи допринео голом и асистенцијом.

"Добар је играч, само се можда не уклапа у Клопов систем. Мада ја тај систем још нисам видео, то ћемо видети тек следеће сезоне. Ако и одлучи да га прода зарадиће, јер овакви голови држе цену", хвали Реднап.

Коментари / 0

Оставите коментар