Da li se Klop ogrešio o Bentekea?!

Daje retko, ali kad je važno! Ove sezone Belgijanac je direktan “krivac“ za 13 bodova Liverpula.

Fudbal 10.03.2016 | 12:40
Da li se Klop ogrešio o Bentekea?!

Danijel Staridž kao prvi pik kad je fit, pa onda Divok Origi, barem u poslednje vreme, i Kristijan Benteke tek kao treći izbor Jirgena Klopa u napadu Liverpula. Sa cenom od 40.000.000 evra više je nego jasno da je Belgijanac podbacio na Enfildu, ali ima i onih koji smatraju da ga je Jirgen Klop nepravedno zapostavio korpulentnog napadača.

Recimo, Džejmi Rednap, bivši vezista Redsa, koji je u kolumni u Dejli Mejlu stao u odbranu 25-godišnjeg fudbalera.

"Nije mu lako ove sezone. Jasno je da ga Jirgen Klop ne ceni previše, ali sigurno se nije žalio kada je ovaj davao vredne golove. Bentekeovi su vredeli devet bodova, bez njih Liverpul bi bio tek 14. na tabeli", kaže Rednap, iako ga činjenice demantuju.

Benteke je, naime, direktan “krivac“ za najmanje 13 Liverpulovih bodova s obzirom na to da je bio strelac u minimalcima nad Bornmutom, Lesterom i Sanderlendo, te da je iznudio penal i dao pobednički pogodakj protiv Kristal Palasa. Bio je i jedini strelac za Liverpul u remiju sa Sautemptonom (1:1), a mogli bismo da mu pripišemo i velike zasluge za 3:1 protiv Čelsija kada je pobedi doprineo golom i asistencijom.

"Dobar je igrač, samo se možda ne uklapa u Klopov sistem. Mada ja taj sistem još nisam video, to ćemo videti tek sledeće sezone. Ako i odluči da ga proda zaradiće, jer ovakvi golovi drže cenu", hvali Rednap.

Komentari / 0

Ostavite komentar