Гробари, а сјећате ли се овога?! Па, вјероватно мало вас...

Четири продужетка, Праја и Зека и на крају победа Партизана! Црно-бели пре гостовања у Љубљани само једном играли овако маратонски меч, само са другачијим епилогом!

Кошарка 10.03.2016 | 11:00
Гробари, а сјећате ли се овога?! Па, вјероватно мало вас...

Кажу да тако нешто није виђено. Е па - јесте.

Пре мало више од 43 године, Партизан је играо утакмицу која по неизвесности и дужини трајања може да се мери са оном из Љубиљане, али је за разлику од гостовања Олимпији у Тиволију (115:118) претходни пут кад су била четири продужетка славио.

У клубу из Хумске 1 су заронили у архиву и пронашли податак да су црно-бели 17. фебруара 1973, такође у гостима, у Зрењанину, на паркету провели 60 минута, да би се на крају радовали победи над домаћим Комбинатом - 120:114 (40:38, 78:78, 88:88, 99:99, 106:106).

„Овакву драму не би могао да режира ни Хичкок! Не зна се да ли су се у нашој земљи икад одиграла, у Првој савезној лиги, чак четири наставка. Од четири продужетка, у три су домаћини били надомак победе. Једанпут је задрхтала рука Новаковићу, други пут Раденковићу, а онда и најбољем играчу ове утакмице, Хајналу. Партизан је добио сусрет само захваљујући већем искуству и што су, на крају крајева, Београђани у одлучујућем тренутку остали са четворицом стандардних играча, док је Комбинат у петорци имао једино Швирдлиха“, известиле су тада Вечерње новости.

Занимљиво, пред више од 5.000 навијача у зрењанинској Хали спортова, Партизан је до славља водио Дражен Далипагић (46 поена), док је други најефикаснији играч у победничком тиму, са 22 коша, био Жарко Зечевић, касније дугогодишњи генерални секретар фудбалског клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар