Grobari, a sjećate li se ovoga?! Pa, vjerovatno malo vas...

Četiri produžetka, Praja i Zeka i na kraju pobeda Partizana! Crno-beli pre gostovanja u Ljubljani samo jednom igrali ovako maratonski meč, samo sa drugačijim epilogom!

Košarka 10.03.2016 | 11:00
Grobari, a sjećate li se ovoga?! Pa, vjerovatno malo vas...

Kažu da tako nešto nije viđeno. E pa - jeste.

Pre malo više od 43 godine, Partizan je igrao utakmicu koja po neizvesnosti i dužini trajanja može da se meri sa onom iz Ljubiljane, ali je za razliku od gostovanja Olimpiji u Tivoliju (115:118) prethodni put kad su bila četiri produžetka slavio.

U klubu iz Humske 1 su zaronili u arhivu i pronašli podatak da su crno-beli 17. februara 1973, takođe u gostima, u Zrenjaninu, na parketu proveli 60 minuta, da bi se na kraju radovali pobedi nad domaćim Kombinatom - 120:114 (40:38, 78:78, 88:88, 99:99, 106:106).

„Ovakvu dramu ne bi mogao da režira ni Hičkok! Ne zna se da li su se u našoj zemlji ikad odigrala, u Prvoj saveznoj ligi, čak četiri nastavka. Od četiri produžetka, u tri su domaćini bili nadomak pobede. Jedanput je zadrhtala ruka Novakoviću, drugi put Radenkoviću, a onda i najboljem igraču ove utakmice, Hajnalu. Partizan je dobio susret samo zahvaljujući većem iskustvu i što su, na kraju krajeva, Beograđani u odlučujućem trenutku ostali sa četvoricom standardnih igrača, dok je Kombinat u petorci imao jedino Švirdliha“, izvestile su tada Večernje novosti.

Zanimljivo, pred više od 5.000 navijača u zrenjaninskoj Hali sportova, Partizan je do slavlja vodio Dražen Dalipagić (46 poena), dok je drugi najefikasniji igrač u pobedničkom timu, sa 22 koša, bio Žarko Zečević, kasnije dugogodišnji generalni sekretar fudbalskog kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar